24 de setembre de 2020 24/9/20

Xilxes proclama a Andrea Minguet regina de les festes del Santíssim Crist de la Jonquera

  Xilxes ha proclamat a Andrea Minguet regina de les festes del Santíssim Crist de la Jonquera en la Presentació de la Regina i les Dames, acte que ha tingut lloc aquesta nit de divendres en el Polifuncional i que ha obert oficialment els festejos patronals del municipi.

  La tradicional desfilada de recollida de Regines i Dames s'ha iniciat a les 21:30 hores a la Plaça de l'Ajuntament, des d'on la comitiva d'autoritats formada per la corporació municipal i convidats ha estat guiada per la Unió Musical Santa Cecília fins als domicilis de les representants festives d'enguany.

  En primer lloc, s'ha recollit a les dames infantils Maria Montero, Victoria Felip, Lucia Avilés i Maria Vicente, per continuar amb les dames majors Sara Rodríguez, Sandra Franch i Carla Paradís. Finalment, la comitiva ha fet parada a casa de la regina de l'any passat, Sara Mendoza, i ha recollit a la regina entrant, Andrea Minguet.

  L'acte de la presentació ha començat amb l'entrada de les dames i regines junt als seus acompanyants i ha viscut un dels seus moments més emotius amb la imposició de bandes, especialment en el traspàs de regnat de la màxima representant de les festes de l'any passat, Sara Mendoza, a la nova regina del 2017, Andrea Minguet.

  Per tercer any consecutiu, l'Associació de Dames i Cavallers d'Uixó ha aportat vistositat a l'acte oferint els seus honors a ambdues regines amb les espases en alt.

  L'alcalde del municipi, José Martínez, també ha dedicat unes paraules a les representants festives en el seu discurs, mentre que les diferents associacions, empreses i la Policia Local del municipi han oferit flors a les Regines i la seva Cort d'Honor.

  En aquesta primera jornada de dissabte els actes taurins i la música tenen tot el protagonisme. El 'chupinazo' donarà inici a les festes a les 11 hores, després del qual se celebrarà el VI Tancament de Cabestres i Cavalls, organitzat per l'Associació Eqüestre de Xilxes. La programació continuarà amb la solta de 2 bous braus a la vesprada, un bou embolat i l'actuació de l'orquestra Zeppelin Band, patrocinada per la Penya Liote.

  Pujar