elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xilxes participa en una reunió sobre el PATIVEL convocada per Conselleria

Xilxes participa en una reunió sobre el PATIVEL convocada per Conselleria
  MÉS FOTOS
  Xilxes participa en una reunió sobre el PATIVEL convocada per Conselleria - (foto 2)

  L'Ajuntament de Xilxes ha participat en una reunió convocada per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori orientada a resoldre qüestions d'interès relacionades amb el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda de la Comunitat Valenciana (PATIVEL).

  L'alcalde del municipi, José Martínez, ha assistit a aquesta reunió amb l'objectiu de resoldre les al·legacions a aquest pla presentades per l'Ajuntament per a defensar els interessos de la població en matèria d'ordenació urbanística. En aquest sentit, l'administració autonòmica ha aclarit una de les principals al·legacions realitzades referida a l'afecció a la franja de primera línia de costa que queda desafectada del domini públic marítim-terrestre i a l'abast dels sòls desafectats contigus a sòls urbans.

  En aquesta reunió s'ha indicat que el PATIVEL no afecta a les edificacions de la franja de primera línia excloses del domini públic-terrestre per la Llei de Costes. A més, s'ha aclarit que en el cas de sòls desafectats contigus a sòls urbans o urbanitzables es mantindran els sòls ocupats per edificacions privades segons l'indicat en els annexos de la Llei de Costes, i s'incorporaran al planejament com a zones verdes aquells sòls que no estiguen edificats.

  Després del segon període d'exposició pública, l'Ajuntament està estudiant i valorant la resta d'al.legacions presentades. L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha explicat que "aquesta reunió ha servit per a atendre les principals al·legacions a aquest pla presentades per l'Ajuntament.

  Considerem que s'han aclarit les nostres peticions més substancials, i que els objectius del PATIVEL poden ser compatibles amb les possibilitats de creixement sostenible i racional de la platja de Xilxes".

  Pujar