19 de gener de 2020 19/1/20

Xilxes opta per un nou mètode de manteniment de la gespa del camp de futbol

Xilxes opta per un nou mètode de manteniment de la gespa del camp de futbol - (foto 1)

  L'Ajuntament de Xilxes ha optat per un nou mètode de manteniment de la gespa del camp de futbol amb l'objectiu de millorar les condicions de joc i allargar la seva vida útil.

  Després de diferents consultes tècniques orientades a les opcions de canvi de gespa o al manteniment, la Regidoria d'Esports ha apostat per aquest sistema consistent en l'emplenat de 5.000 kg de cautxú i 12 accions de manteniment a l'any, el qual suposa un increment de vora el 70% d'aquestes visites de conservació i garanteix la millora de l'estat de la gespa, alhora que suposa un estalvi de 90.000 € front a la renovació d'aquest.

  Amb l'emplenat del cautxú i aquest manteniment superior es pretén esmenar els problemes derivats del coco, material utilitzat per l'anterior equip de govern que ha creat una pel·lícula compacta que impossibilita el drenatge del camp alhora que no absorbeix els impactes, segons indiquen els informes tècnics.

  Aquest mes de gener ja s'ha realitzat la primera d'aquestes 12 accions de manteniment anual i de cara a la temporada estival es durà a terme l'emplenat del cautxú, sistema que s'avaluarà de manera periòdica per comprovar l'evolució de l'estat de la gespa.

  ocultar
  Xilxes opta per un nou mètode de manteniment de la gespa del camp de futbol
  Pujar