1 de juny de 2020 1/6/20

Xilxes inicia la instal·lació dels contenidors marrons als carrers del municipi

Xilxes inicia la instal·lació dels contenidors marrons als carrers del municipi - (foto 1)
  • L'Ajuntament ha aconseguit subvencions per valor de 60.000 € per a l'adaptació de la normativa de residus

L'Ajuntament de Xilxes ha iniciat la instal·lació dels contenidors marrons de matèria orgànica als carrers del municipi amb la finalitat d'activar el servei en els pròxims dies adaptant-se així amb any i mitjà d'antelació a la normativa europea que obliga a la seva implantació prèviament al 2020.

Els operaris municipals estan treballant en la col·locació d'ancoratges per a una vintena de dipòsits que s'instal·laran en diverses zones del casc urbà de la localitat, en les quals està previst que comence el servei de recollida la setmana que ve. Després de la valoració de diferents qüestions tècniques, al llarg d'aquest mes s'afegiran altres 10 contenidors al poblat interior.

Així mateix, en posteriors fases s'ampliarà el servei al nucli marítim fins a cobrir les necessitats del conjunt de veïns i veïnes.

En la seva aposta per la sostenibilitat l'Ajuntament de Xilxes ha aconseguit 60.000 € en subvencions de la Generalitat Valenciana per adaptar-se a la normativa de residus, que permetrà la implantació del contenidor marró, així com el desenvolupament de diferents accions encaminades a la conscienciació com una campanya informativa, xerrades, tallers o el repartiment de galledes domèstiques.

Pujar