12 de juliol de 2020 12/7/20

Xilxes disposarà en 2020 de l’estudi d’avaluació que donarà solució a la passarel·la de la platja després de ser adjudicat

Xilxes disposarà en 2020 de l’estudi d’avaluació que donarà solució a la passarel·la de la platja després de ser adjudicat - (foto 1)
  • L’estudi acaba de ser adjudicat a l'empresa COMAYPA i determinarà les actuacions necessàries en aquesta instal·lació

MÉS FOTOS
Xilxes disposarà en 2020 de l’estudi d’avaluació que donarà solució a la passarel·la de la platja després de ser adjudicat - (foto 2)

L'Ajuntament de Xilxes ha anunciat avanços pel que fa a la passarel·la de la platja, ja que l’estudi d’avaluació que determinarà les actuacions necessàries en aquesta instal·lació acaba de ser adjudicat a l'empresa COMAYPA S.A.

De fet, el consistori podrà disposar en 2020 de les conclusions d'aquest informe que indicarà quina és la millor opció per a recuperar l'ús d'aquest emblema turístic de la localitat, el qual està tancat al públic com a mesura preventiva per deficiències en l'estructura.

L'alcalde de Xilxes, José Martínez, i l'edil de Turisme, Mayte Pines, han conegut aquesta notícia en posar damunt de la taula aquesta qüestió en el marc de la reunió mantinguda amb la subdelegada del govern a Castelló, Soledad Ten, i representants de la Direcció Territorial de Costes, per a abordar els efectes de l'últim temporal sobre les platges i a la qual també han acudit alcaldes i regidors d'Almenara, Nules, Moncofa i Borriana.

L'alcalde del municipi, José Martínez, ha explicat que ‘aquesta notícia confirma que els passos donats fins ara per a aportar una solució a la passarel·la estan donant resultats i que comptem amb el suport del govern central. Aquest és un tema prioritari per a nosaltres, per la qual cosa en breu sol·licitarem una reunió amb l'empresa adjudicatària per a conèixer els detalls de l’estudi’.

En aquest sentit, l'empresa COMAYPA S.A. és també l'encarregada del projecte de regeneració de la costa del municipi, que està en procés de redacció. ‘Demanem que s'actue amb la màxima celeritat perquè la regeneració del litoral siga una realitat al més prompte possible i deixem d'afrontar les conseqüències dels temporals. No obstant això, les esculleres que tenim a la platja de Xilxes actuen de barrera i aquest factor ha minimitzat els efectes en el cas de les últimes pluges’, ha afegit Martínez.

Pujar