6 de juliol de 2020 6/7/20

Xilxes demana al govern celeritat en la tramitació del projecte de regeneració de la costa i de la passarel·la

Xilxes demana al govern celeritat en la tramitació del projecte de regeneració de la costa i de la passarel·la - (foto 1)
  • El Ministeri d'Hisenda ha donat el vistiplau per a dur a terme el projecte, que determinarà les actuacions necessàries en la passarel·la

L'Ajuntament de Xilxes ha demanat ‘celeritat’ al govern d'Espanya en la tramitació del projecte de regeneració de la costa amb l'objectiu de posar fi als problemes derivats de la regressió del litoral, que any rere any obliguen el consistori a afrontar inversions per a solucionar les conseqüències dels temporals.

L'alcalde de Xilxes, José Martínez, i la regidora de Turisme, Mayte Pines, han acudit a la reunió mantinguda a Madrid amb el subdirector de Costes, Ángel Muñoz, en la qual també han estat presents els alcaldes d'Almenara, Nules, Borriana, Moncofa, La Llosa i Almassora.

El primer edil i la regidora de Xilxes s'han interessat per la situació del projecte del municipi, la redacció del qual està ja adjudicada des del 9 de juliol d'aquest any i haurà de ser objecte d'una avaluació d'impacte ambiental.

A més, els representants de Xilxes han posat damunt de la taula la necessitat d'aportar una solució a la passarel·la de la platja, que es troba tancada al públic per deficiències en la seva estructura. En aquest sentit, des d'aquest organisme estatal s'ha informat del vistiplau del Ministeri d'Hisenda per a dur a terme el projecte.

‘Hui hem rebut una bona notícia perquè ja s'està treballant en la redacció del projecte de Xilxes. Ara és moment de ser àgils i complir els terminis previstos, perquè encara que entenem que les tramitacions són lentes, any rere any els temporals ens destrossen les platges. També demanem agilitat pel que fa a la passarel·la de la platja. Són dos qüestions que ens preocupen i que volem veure prompte solucionades’, ha explicat José Martínez.

Pujar