3 de juny de 2020 3/6/20

Xilxes celebrarà aquest cap de setmana el 20 aniversari de la construcció de l'ermita del Crist de la Jonquera

  • El diumenge se celebra una romeria fins a l'ermita del patró i després de la celebració de la missa es reparteixen ‘pastissets’ i mistela

Xilxes celebrarà aquest cap de setmana les festes de gener en honor al Santíssim Crist de la Jonquera amb diferents actes religiosos dedicats al patró de la població, celebracions que enguany coincideixen amb el 20 aniversari de la construcció de l'ermita actual.

Els actes festius començaran el dissabte amb una missa en la parròquia de l’Assumpció i serà el diumenge a les 11.00 hores quan els veïns i veïnes es congregrarán en la plaça Espanya per a eixir en romeria fins a l'ermita del Santíssim Crist de la Jonquera.

Després de poc més d'1 quilòmetre de peregrinació, els romers arribaran a l'ermita on els germans Pere i Joan Margalló van trobar la imatge d'un Crist amb els peus sobre una jonquera el 18 de gener de 1625.

La festivitat finalitzarà amb la celebració de la missa i el tradicional repartiment de “pastissets” i mistela en la mateixa placeta que envolta el temple.

Pujar