23 de setembre de 2020 23/9/20

Xilxes canviarà la il·luminació de la zona de la platja

  • La mesura suposarà l'estalvi d'uns 14.000 euros anuals

L'Ajuntament de Xilxes, dins del seu Pla d'Eficiència Energètica, ha adjudicat un contracte per a la substitució de 219 lluminàries a tecnologia LED i la modificació del tipus de bombeta d'altres 29 fanals, per import de 61.000 euros.

Així ho ha explicat el regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient, Sergi Alejos, que ha afegit que “és una mesura cofinançada entre l'Ajuntament de Xilxes i la Diputació Provincial de Castelló que, a més d'aconseguir un important estalvi energètic, compleix amb el compromís de l'equip de govern de contribuir a la protecció del medi ambient, reduint les emissions de gasos d'efecte hivernacle”.

L'actuació està prevista que s'inicie en el mes d'octubre amb un termini d'execució d'un mes.

Alejos exposa que “amb l'estalvi energètic que es va generant, anirem realitzant més modificacions que ho incremente i reduïsca l'emissió de gasos i la contaminació lumínica”.

Per a José Martínez, Alcalde de Xilxes, “suposa un exemple més d'estalvi i optimització dels recursos econòmics del municipi engegats per l'equip de govern, a més d'un important avanç mediambiental que beneficia la qualitat de vida dels ciutadans”.

Pujar