elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xilxes aprova en ple una proposta que reafirma el seu compromís amb la lluita contra la violència masclista

Xilxes aprova en ple una proposta que reafirma el seu compromís amb la lluita contra la violència masclista
  • La proposta alerta sobre els perills de la situació de pandèmia i de les mesures de confinament per a les dones, les seues filles i fills

El ple de l'Ajuntament de Xilxes ha aprovat una proposta que reafirma el seu compromís amb la lluita contra la violència masclista i alerta sobre els riscos de les polítiques d'igualtat i de les implicacions de la situació de pandèmia per a les dones, filles i fills que conviuen en llars insegures.

La proposta ha acordat un total de 12 punts, la majoria dels quals reivindiquen majors esforços per part de les institucions públiques i socials. Entre ells, destaca la “necessitat de garantir que la igualtat de gènere i els drets de les dones continuen en l'agenda política com a factor essencial per a fer front a la crisi del COVID-19, a curt termini, i com a elements clau per a afavorir la recuperació social, econòmica i sanitària de totes les persones a nivell global, a llarg termini”.

El document també reclama “la implementació de programes i projectes locals que garantisquen la igualtat de gènere en l'ocupació i el suport a l'esperit empresarial de les dones com a mesura per a preservar la seua independència econòmica i previndre la violència de gènere”, entre altres demandes.

Així mateix, la sessió ha acordat la renovació de la composició de la Comissió Informativa Especial de Partició dels termes de Xilxes i Moncofa, la presidència dels quals recaurà en l'alcalde del municipi, José Martínez Melchor. Els regidors José Manuel Navarro, Erik Segarra, Vicente Martínez i Manuel Blasco també formaran part de la comissió com a vocals.

Finalment, aquesta sessió també ha inclòs la modificació del dia del pròxim ple ordinari per a la seua celebració a les 20.00 hores del 29 de desembre.

“L'aprovació d'aquesta declaració institucional mostra la nostra preocupació per aquesta dramàtica realitat que afecta les dones i reafirma el nostre compromís amb les polítiques d'igualtat. La crisi sanitària ha generat nous escenaris de vulnerabilitat i les institucions públiques hem d'aportar solucions innovadores que protegisquen a les víctimes del masclisme”, ha explicat el primer edil, José Martínez.

Pujar