21 de novembre de 2019 21/11/19

El Ple de Xilxes aprova una declaració institucional perquè el Ministeri assumeixca el cost de la desaladora

  L'Ajuntament de Xilxes ha aprovat en ple extraordinari una declaració institucional perquè el Ministeri per a la Transició Ecològica assumeixca el cost total derivat de la construcció i posada en funcionament de la desaladora de Moncofa.

  Aquesta moció també insta a Acuamed a la modificació del 'Conveni Regulador per al finançament i explotació de la desaladora' a fi d'adaptar-lo a la situació actual del municipi, ja que aquest es va signar en el 2006 contemplant una hipotètica previsió de desenvolupament urbanístic futur que no s'ha materialitzat.

  Aquest conveni signat obliga a iniciar el subministrament prèviament a març de 2019 per salvar els 17'9 milions d'euros aportats per la Unió Europea a través dels Fons Feder per a la seva construcció, subvenció que haurà de retornar-se si la desaladora no s'ha posat en funcionament.

  A més, si no s'atén aquesta demanda de modificació del conveni l'Ajuntament de Xilxes es veurà obligat a assumir el cost d'amortització de la infraestructura, que ascendeix als 11 milions d'euros, quantitat que hauria d'abonar-se al llarg dels propers 25 anys.

  L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha explicat que 'xicotets pobles com el nostre de cap manera poden assumir aquest elevat preu, per la qual cosa instem al Ministeri a que assumeixca el cost de la desaladora per a la seva posada en funcionament, ja que cobriria les necessitats hídriques de la indústria de Xilxes. Això sí, la demanda prevista en el conveni lligada a la previsió de desenvolupament urbanístic i la situació real ens posen en situació de desequilibri, per la qual cosa creiem és totalment raonable la modificació d'aquest conveni'.

  ocultar
  El Ple de Xilxes aprova una declaració institucional perquè el Ministeri assumeixca el cost de la desaladora
  Pujar