13 d’agost de 2020 13/8/20

Xilxes aprova en ple la constitució d'una associació per a la diferenciació de la clemenules

Xilxes aprova en ple la constitució d'una associació per a la diferenciació de la clemenules - (foto 1)
  • L'associació serà d'àmbit comarcal i pretén contribuir al desenvolupament de l'agricultura i posar en valor la clemenules

El ple de l'Ajuntament de Xilxes ha aprovat la constitució d'una associació per a la diferenciació de la clemenules de la Plana de Castelló, juntament amb altres entitats locals de la comarca i persones jurídiques del sector citrícola amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament de la nostra agricultura i a la posada en valor de la clemenules.

La sessió també ha inclòs l'acord d'adhesió al conveni de col·laboració entre el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i la Generalitat Valenciana per a la implantació del SIUSS i la seua aplicació informàtica per a l'adaptació a la normativa vigent de protecció de dades.

L'aprovació de la modificació de les ordenances fiscals a partir de 2020 també ha ocupat part de la sessió, de manera que s'ha donat llum verda a una bonificació referida a l'impost de vehicles històrics de tracció mecànica de més de 25 anys, a les taxes per expedició de documents administratius o per ús d'instal·lacions esportives i realització d'activitats, entre altres.

Una modificació de crèdits i l'aprovació de les baixes presentades pel Servei de Recaptació de Diputació Provincial del tercer trimestre de 2019 també han format part de l'ordre del dia.

L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha exposat que ‘la clemenules és una varietat que també es conrea en el nostre municipi i que destaca per les seues qualitats, pel que entenem mereix un valor afegit que podem impulsar mitjançant la creació d'aquesta associació d'àmbit comarcal’.

Pujar