6 de juliol de 2020 6/7/20

Xilxes anuncia un Pla d'Acció Anticrisi per a alleujar els efectes de la situació d'emergència sanitària

Xilxes anuncia un Pla d'Acció Anticrisi per a alleujar els efectes de la situació d'emergència sanitària - (foto 1)
  • La suspensió del cobrament d'impostos i la renovació gratuïta de la taxa d'ocupació de via pública per a les terrasses dels bars són algunes de les mesures d'aquest pla

L'Ajuntament de Xilxes ha anunciat un Pla d'Acció Anticrisi amb noves mesures orientades a alleujar els efectes negatius de la situació d'emergència sanitària actual amb la finalitat de facilitar el dia a dia dels veïns i veïnes, prestant especial atenció als més vulnerables.

De fet, l'equip de govern ha mantingut una reunió de treball que ha donat llum verda a aquest nou conjunt de propostes excepcionals. Per exemple, en matèria fiscal s'ha acordat la suspensió del cobrament d'impostos i taxes municipals mentre dure la crisi, la renovació gratuïta en 2020 de la taxa per ocupació de via pública a les terrasses dels bars per a compensar les pèrdues derivades del tancament obligatori i la devolució de les quotes de les activitats esportives, culturals o educatives que no presten servei durant l'Estat d'Alarma.

Aquest pla també garanteix el pagament de factures a autònoms i empreses que presten serveis per a l'Ajuntament i que no poden fer els seus treballs durant aquest període d'alerta.

Des del punt de vista social, l'Ajuntament també ha activat un servei de compra d'alimentació i medicaments a les persones majors i subministrarà vals de compra als menors en risc d'exclusió social per a garantir la seua alimentació. Així mateix, també està planificant la desinfecció dels carrers per a intensificar la lluita contra el COVID-19.

L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha explicat que "aquesta bateria de mesures és el resultat de la nostra voluntat per atendre les necessitats dels veïns i veïnes sorgides davant aquesta situació excepcional i suavitzar la part més negativa d'aquesta crisi".

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar