elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Plenari de l'Ajuntament de Xilxes aprova sotmetre a consulta popular els PAI's del golf

  El Ple de l'Ajuntament de Xilxes corresponent al mes d'abril ha aprovat sotmetre a consulta popular els PAI's del golf amb l'objectiu de donar participació a la ciutadania per a decidir si es tramita el Pla General d'Ordenació Urbana amb el manteniment o supressió de la classificació com a urbanitzable dels sectors SUZTR-1 i SUZTR-2, els convenis urbanístics dels quals han sigut resolts per incompliment dels agents urbanitzadors.

  Aquest acord suposa l'aprovació de la convocatòria i celebració d'una consulta popular d'àmbit local en els termes de l'article 71 de la Llei de Bases de Règim Local, a més de la concreció de la pregunta que es formularà als veïns i veïnes ("Desitja vostè que l'Ajuntament mantinga la classificació com a sòl urbanitzable o reverteixca la seua classificació a Sòl Rústic?") i la remissió al Govern de la Nació de l'expedient complet de consulta popular perquè autoritze la seua celebració.

  La convocatòria d'aquesta consulta ha sigut proposada per l'actual equip de govern i va ser acordada en la Junta de Portaveus celebrada el passat 30 de març, a la qual van assistir els membres dels diferents grups de la corporació.

  Aquesta sessió plenària també ha donat llum verda a una modificació de la Plantilla de Personal i Relació de Llocs de Treball aprovada per a l'any 2017 amb la creació d'un lloc d'Oficial Electricista i amortització d'un lloc de Serveis Diversos, a més d'aprovar les baixes presentades pel Servei Provincial de Gestió Tributària i Recaptació de la Diputació corresponents al primer trimestre de 2017.

  En matèria econòmica, s'ha donat compte de l'informe de seguiment del Pla d'Ajust del primer trimestre de 2017, del període mitjà de pagament i de la documentació comptable d'aquest període.

  L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha destacat que "ens defineix una gestió transparent i oberta a la participació, que res té a veure amb la falta de responsabilitat i la inactivitat d'un govern popular que ha dilatat en el temps uns projectes urbanístics inviables adjudicats l'any 2005. Després de la resolució d'aquestos convenis urbanístics, ara iniciem el camí per a tramitar una consulta popular i sol·licitar la seua autorització".

  Pujar