21 de setembre de 2020 21/9/20

L'ofrena al Crist de la Jonquera i la processó centren els actes festius a Xilxes

  Els actes tradicionals han pres el protagonisme en les festes patronals de Xilxes, que han dedicat la jornada a la celebració del Santíssim Crist de la Jonquera, patró del municipi.

  La cercavila de la Unió Musical Santa Cecilia ha arreplegat a la Regina i la seua Cort d'Honor i ha conduït a tota la comitiva fins a l'Església de l'Assumpció, on ha tingut lloc la solemne missa en honor al Crist.

  La pólvora també ha format part d'aquesta jornada festiva, doncs com de costum després de la missa s'ha disparat una mascletà. A més, a la vesprada l'Associació de les Mestresses de Casa ha inaugurat l'exposició “Passat, present i futur de la pirotècnia” .

  L'ofrena floral, que ha avançat des de la Plaça del Santíssim Crist de la Jonquera fins a l'Església de l'Assumpció, ha sigut un dels actes més emotius. La regina de les festes, Andrea Minguet, ha desfilat acompanyada per l'alcalde de Xilxes, José Martínez, i per la resta de dames de la Cort d'Honor i acompanyants. Nombrosos veïns i veïnes del municipi també han participat en l'ofrena mostrant la seua devoció al patró.

  La posterior processó pels carrers de casc urbà ha culminat amb la “Tronà multicolor”, que s'ha disparat en la Plaça Espanya en finalitzar aquest acte religiós.

  En la jornada del dilluns, Xilxes viurà un dels actes més esperats de la programació, ja que a les 20 hores actuarà Pep Gimeno 'El Botifarra' junt a la Unió Musical Santa Cecilia de la població. 

  Pujar