22 de setembre de 2020 22/9/20

L'esmorzar popular i els bous animen l'última jornada taurina de les festes de Xilxes

L'esmorzar popular i els bous animen l'última jornada taurina de les festes de Xilxes - (foto 1)
  • El tancament infantil i la solta del bou cerril de la vesprada han reunit a grans i xicotets en el recinte de cadafals

L'esmorzar popular i els bous han animat les festes del Santíssim Crist de la Jonquera de Xilxes, que ha tancat avui dissabte els actes taurins després d'una setmana en la qual el recinte de cadafals ha reunit a un gran nombre de veïns i veïnes del municipi, i d'aficionats de pobles dels voltants.

Els més matiners han acudit a les 9'30 hores a la Plaça Joan Pau II amb el pa, on s'han repartit llonganisses i botifarres, els ingredients estrela d'aquest esmorzar popular, que sol acompanyar-se amb “allioli”.

El matí ha continuat amb el tancament infantil, que ha reunit als més xicotets en el recinte de cadafals per a divertir-se amb aquests bous sobre rodes.

Un dels plats forts d'aquest última jornada taurina ha sigut el cerril de la ramaderia d'Antonio Arribas, que s'ha soltat a les 18 hores davant un nombrós públic.

A la nit, un bou embolat de Peris ha tancat els actes taurins dels festejos, després d'una setmana en la qual s'han exhibit un total de 6 bous cerrils i s'han celebrat 4 embolades.

Les festes del Crist arriben demà diumenge a la seua fi, jornada que inclou una concentració motera, missa en l'Ermita del patró, cinema i espectacles de màgia, que acomiadaran els festejos junt a la traca final.

Pujar