elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde de Xilxes obliga els veïns a pagar un préstec a 20 anys per a rehabilitar el pantalà que Costes cedeix per només una dècada

L'alcalde de Xilxes obliga els veïns a pagar un préstec a 20 anys per a rehabilitar el pantalà que Costes cedeix per només una dècada
  • Mentre a Sagunt serà l'Estat el que repare el pantalà, a Xilxes els veïns pagaran durant 20 anys 258.000 euros amb interessos per a rehabilitar una estructura que Costes cedeix per una dècada. “L'alcalde és incapaç de defensar a Xilxes"

  • El regidor del PP, Guzmán Vicente, creu que és una bona notícia que després de cinc anys el pantalà es rehabilite i evite riscos als veïns, però lamenta que “l'alcalde faça pagar al poble una obra que és de l'Estat”

Els veïns de Xilxes hauran de pagar durant 20 anys les obres de rehabilitació del pantalà, propietat del Govern d'Espanya, perquè l'alcalde de Xilxes, el socialista José Martínez, ha sigut incapaç d'exigir a l'Estat el seu finançament. El poble farà front de la seua butxaca al pagament d'un crèdit que el municipi assumeix amb interessos, incrementant el deute municipal i limitant la seua capacitat d'emprèstit per a enfrontar obres de competència municipal i d'interés per als veïns.

Ocorre a només uns quilòmetres de Sagunt on, el seu alcalde, Darío Moreno, sí ha aconseguit que la millora del seu pantalà siga finançada pel Govern d'Espanya. Allí, a Sagunt, el cost per al poble serà nul. A Xilxes, per contra, “ens costarà més de 258.000 euros que pagarem en 20 anys i condicionaran la nostra tresoreria”, segons detalla Guzmán Vicente, regidor del PP a l'Ajuntament de Xilxes.

La infraestructura que presideix la platja de Xilxes està tancada al públic des de fa cinc anys. “Sempre hem exigit la seua rehabilitació i reobertura perquè considerem que revestia riscos per als nostres veïns”. Així mateix, explica Guzmán Vicente, “també per a millorar la imatge de la nostra costa, que no mereix arrossegar aquest càstig”. No obstant això, tots aquests objectius que el poble de Xilxes comparteix, “no es poden aconseguir a qualsevol preu”, assenyala el portaveu del PP en la localitat.

La realitat després de cinc anys és que l'alcalde es penja medalles “per imposar a Xilxes" una despesa impròpia, perquè és el Govern d'Espanya el propietari d'aquesta infraestructura”. Un deute que Xilxes assumeix per 20 anys quan Costes cedeix la concessió de la instal·lació per només 10 anys”. És a dir, explica Vicente, “que dins de deu anys Costes recuperarà el seu pantalà, això sí, rehabilitat, i els veïns de Xilxes continuarem pagant el préstec d'un alcalde incapaç de defensar els interessos del poble”. “Una mostra més que tenim un alcalde esgotat”, ha conclòs el regidor del PP.

Pujar