21 de novembre de 2019 21/11/19

El Ple de l'Ajuntament de Xilxes aprova una moció per a l'avançament i increment de l'atur agrari

  El Ple de l'Ajuntament de Xilxes ha aprovat una moció per a l'avançament i increment de les ajudes de l'atur agrari i estacional, proposta que persegueix donar suport als agricultors en aquest moment de crisi del sector citrícola i insta a la Generalitat Valenciana i al Govern d'Espanya a la materialització d'aquesta petició.

  Un altre dels punts destacats de la sessió ha estat l'aprovació de les bases reguladores per a les subvencions destinades a les associacions culturals per un import de 2.000 euros.

  El ple també ha acordat una moció de defensa dels bous al carrer que dóna suport a aquelles iniciatives normatives que ajuden a millorar els festejos i advoca per la col·laboració entre administració i organitzadors. Així mateix, el capítol de mocions l'ha completat una proposta sobre fibromiàlgia, que compleix el propòsit de sol·licitar al govern central l'elaboració d'una veritable estratègia nacional sobre la malaltia i el reconeixement dels seus efectes impeditius, entre altres qüestions.

  Finalment, la sessió també ha abordat la designació de jutge de pau titular i substitut, una modificació de la plantilla i relació de llocs de treball per al 2019 referent al lloc d'oficial electricista i les baixes comunicades pel servei provincial de gestió tributària i recaptació corresponents al quart trimestre de 2018.

  L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha explicat que 'la crisi permanent que viu el sector citrícola s'ha vist ara aguditzada per l'acord amb Sud-Àfrica, per la qual cosa les dificultats de la campanya tindran efectes en els treballadors. Per això, creiem que aquesta proposta pot contribuir a alleujar la situació'.

  ocultar
  El Ple de l'Ajuntament de Xilxes aprova una moció per a l'avançament i increment de l'atur agrari
  Pujar