24 de setembre de 2020 24/9/20

L'Ajuntament de Xilxes aprova una moció contra la violència de gènere

  • La proposta estableix 13 acords encaminats a treballar en favor de la igualtat

L'Ajuntament de Xilxes ha aprovat una moció per a l'eliminació de la violència contra les dones per la qual l'equip de govern posa de manifest la necessitat de renovar esforços per part de totes les institucions polítiques i socials per a lluitar contra aquesta xacra.

El compromís d'elaborar els pressupostos municipals amb perspectiva de gènere, el desenvolupament de campanyes per a la prevenció, orientació i conscienciació o la implementació d'un pla d'acció específic per a la violència en l'adolescència són alguns dels 13 acords que estableix aquesta proposta.

La moció també demana al Govern de l'Estat que es desenvolupe el Conveni d'Istanbul i el compliment de les recomanacions de la CEDAW perquè es reformen les lleis i queden reflectides totes les formes de violència contra les dones, a més de que es faça efectiva la possibilitat de rebre asil o refugi polític per motius de persecució per violència masclista.

A través d'aquest acord l'Ajuntament de Xilxes s'ha adherit a la Declaració de 2017 com a "Any contra la violència de gènere" reafirmant així el seu compromís de desenvolupar una política municipal activa, participativa i coordinada en favor de la igualtat.

L'alcalde de Xilxes, José Martínez, ha destacat que "la violència de gènere és un problema social que persisteix, i per açò ha de ser una qüestió política de primer ordre. Aquesta preocupant realitat ha de combatre's des de la reforma de les lleis i desenvolupant accions en favor de la igualtat en l'àmbit municipal".

Pujar