23 d’octubre de 2020 23/10/20

El xicotet comerç es postula com a “palanca” per a la recuperació apel·lant a la consciència del consumidor

El xicotet comerç es postula com a “palanca” per a la recuperació apel·lant a la consciència del consumidor - (foto 1)
  • S'estima que el 20% dels xicotets comerços de la Comunitat haurà de tancar a causa de la crisi

  • Confecomerç llança la campanya ‘El futur que compres’ per a potenciar el consum local

El 30% dels consumidors està disposat a canviar els seus hàbits de consum i apostar per realitzar les seues compres en comerços locals després de la quarantena provocada per la pandèmia del coronavirus. Una tendència que, de mantindre's, suposaria una bomba d'oxigene per al xicotet comerç que es troba travessant hores crítiques.

Les dades dibuixen un escenari poc esperançador perquè es calcula que amb la crisi sanitària provocada pel virus, al voltant d'un 20% dels xicotets comerços de la Comunitat hauran de baixar la persiana al no poder fer front a la nova normalitat. En aquests moments, tal com et va comptar elperiodic.com, el sector lluita per la supervivència.

Amb tot això, des de Confecomerç volen fer front a la situació postulant-se com a “palanca” per a la recuperació econòmica i ho fan amb una nova campanya de promoció presentava sota el nom “El futur que compres”. Una proposta en la qual el consumidor es torna protagonista deixant a les seues mans el futur pròxim.

“Cada gest i cada decisió afecta a l'esdevenir del nostre territori” defensa el president de Confecomerç, Rafa Torres, al mateix temps que explica que amb la campanya es busca fer reflexionar a la població sobre qual és el futur “que volem per al nostre comerç” i donar visibilitat “a l'enorme transcendència que té”

Per a això, els comerços s'ompliren de cartelleria en la qual el lloc del preu en les etiquetes s'inclourà un text que convide a reflexionar. A més, es distribuiran bosses amb el títol “Ací cada un futur millor” i els venedors portaran davantals amb l'eslògan de la campanya.

Des de Confecomerç defensen la posada en marxa d'aquesta iniciativa i la labor que realitzen els xicotets empresaris, els establiments dels quals han sigut triats pel 53% de la població durant la quarantena segons recents estudis. “En el xicotet comerç tenim contractes de qualitat i creem estabilitat laboral” apunta Torres.

Reclamacions als Governs

La posada en marxa d'aquesta campanya arriba en el moment en el qual les reclamacions als diferents governs cobren més força. Des de Confecomerç lamenten que no hagen arribat totes les ajudes promeses, la qual cosa suposarà greus problemes econòmics per a molts empresaris.

En aquest sentit, Torres ha mostrat el seu descontentament sobre la gestió de molts ajuntaments assegurant que “no estan fent el que els correspon” i instant-los a “fer pressupostos que s'adapten a la realitat”.

Pujar