23 d’octubre de 2020 23/10/20

El xicotet comerç al límit: “Aguantarem fins que es puga”

El xicotet comerç al límit: “Aguantarem fins que es puga” - (foto 1)
  • Els xicotets comerciants de la Comunitat viuen dies complicats i reclamen ajudes reals per part de les administracions per a sobreviure

“El que arribe al 50% de la xifra a la qual va arribar l'any passat, estarà donant palmes” així resumeix el president de Confecomerç, Rafa Torres, la crua realitat a la qual els xicotets comerciants estan havent de fer front durant l'arribada a la nova normalitat. Un procés llarg, costós i amb poca ajuda per part de les administracions.

Malgrat això, confia en l'esperit *resilencia dels xicotets empresaris per a afrontar la situació: “Abans de prendre una decisió tan complicada com baixar la persiana ens les hem de veure molt negres”. Així es pronunciava en declaracions al *InterCafé de Intereconomía València recollides per elperiodic.com, durant les quals denunciava l'escassa efectivitat de les ajudes aprovades per les diferents administracions.

“Estem veient bastant inacció per part de les administració . Tot són bones paraules però arriba un moment que un deixa de necessitar bones paraules i colpets a l'esquena i el que necessita són fets” lamenta, detallant els problemes que han hagut amb els crèdits ICO, ajudes autònoms i avals.

Durant el seu relat, destaca que algunes de les zones que més afectades es veuran són aquelles acostumades a rebre més turistes on l'estiu: “En aquelles zones amb un pes turístic més elevat, que en aquesta època haurien d'estar per damunt del 70%, l'estan notant molt més”. Un escenari que confia comence a estabilitzar-se amb l'obertura de fronteres perquè “si comencen a vindre – turistes – i es comença a generar sensació de trànsit als carrers i es comença a consumir, això pot ajudar a pal·liar”.

Però de moment, la realitat és una altra. “Això està estancat, no acaba d'arrancar i no veiem a gent circulant pels carrers. El consum es mou molt per sensacions, i ara mateix l'estat d'ànim és el que és” afirma Rafa Torres.

I és per això, que des de Confecomerç reclamen l'ajuda de les administracions tant per a posar en marxa campanyes de dinamització per a tindre major flexibilitat a l'hora d'actuar: “Si no ens donen flexibilitat ens deixaran sense armes i un sector sense armes és un sector amb dificultats”. “Estem donant tot el que cal donar, obrirem tot el que calga obrir, recuperarem a tota la gent que puguem… però fins que es puga” conclou.

Pujar