11 d’abril de 2021 11/4/21

Xàtiva reivindicarà l'1 de Maig amb una Festa al Carrer

  El proper dilluns 1 de Maig l'Ajuntament de Xàtiva ha organitzat una Festa al Carrer per celebrar i reivindicar el dia Internacional del treball. els actes de commemoració començaran a les 10h, amb una cercavila pel centre de la ciutat, amb acompanyament musical. Més tard, a les 11h, la regidoria ha preparat un gran esmorzar popular en l'Albereda. Consistirà en un esmorzar de sobaquillo, on l'Ajuntament oferirà gratuïtament la beguda i uns aperitius.

  Per a Miquel Alcocel Maset, "el dia 1 de Maig ha de ser un dia per a eixir al carrer i reivindicar a la classe treballadora. Ha de ser un dia per a reclamar el dret al treball i a millors condicions de vida, i per això fem una crida a la participació als diferents actes i manifestacions convocades per les organitzacions sindicals a les diferents ciutats del País Valencià". Més enllà dels actes organitzats fora de Xàtiva "hem volgut organitzar un acte local per a tota la ciutadania que vullga viure-lo a la pròpia Xàtiva"

  El Dia Internacional dels Treballadors és una efemèrides històricament lligada al moviment obrer. Tradicionalment, la jornada ha servit de marc per a diferents reivindicacions socials. La commemoració té el seu origen en la vaga de l'1 de maig de 1886, que va tenir lloc a Chicago, com a reivindicació de la jornada laboral de vuit hores. Aquella vaga va ser l'inici d'una sèrie de mobilitzacions que van culminar en la revolta de *Haymarket. El grup de sindicalistes que van liderar aquella mobilització van ser executats com a represàlia. Des de llavors, la data de l'1 de maig es va consolidar com a símbol mundial de la lluita pels drets socials i laborals.

  A més, l'equip de govern aprofitarà el ple convocat aquest dissabte per a presentar una moció on es reclamarà l'adhesió "als actes i manifestacions convocades per a celebrar el primer de Maig pels sindicats majoritaris i cridar a la participació de tota la ciutadania per tal que amb la recuperació econòmica es revertisca la situació d'empobriment i degradació de condicions d treball i de vida del conjunt de la classe treballadora. "

   

  Pujar