elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva registra la temperatura més alta de tota Espanya en una jornada amb alertes per calor

Xàtiva registra la temperatura més alta de tota Espanya en una jornada amb alertes per calor

    La ciutat de Xàtiva, en la comarca de La Costera, ha ostentant hui dijous el títol de ser la ciutat d'Espanya on major temperatura s'ha registrat. Les dades, oferides per l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i actualitzats a les 22:30h de la nit, assenyalen que Xàtiva ha arribat a registrar 41.3 graus. En la mateixa línia, altres municipis valencians com Pego, Jalance o Ontinyent, han fregat els 40 graus amb becs d'entre 39.8 i 40 graus.Així mateix, Carcaixent ha superat la xifra amb 40.4 graus.

    Durant la jornada del dijous ha estat activat el nivell taronja en la meitat sud de la província de València i grocs en la meitat nord. Per contra, les províncies d'Alacant i Castelló s'han lliurat, de moment, de la sufocant calor. No obstant açò, de cara a la jornada del divendres s'han decretat alertes grogues per la calor a l'interior de València i s'ha avisat de l'augment de les temperatures en la meitat nord de la província d'Alacant.

    En la zona litoral de València, i molt especialment en La Ribera Baixa i a La Safor s'espera que demà les temperatures descendisquen entre 3 i 4 graus, mentre que en la zona de la Marina Baixa estes podrien pujar igualment entre 3 i 4 graus. La província de Castelló no registrarà, quant a temperatures, canvis considerables.

    Pujar