elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva presenta una coberta telescòpica per a la piscina del Ciutat de l'Esport

Xàtiva presenta una coberta telescòpica per a la piscina del Ciutat de l'Esport
    MÉS FOTOS
    Xàtiva presenta una coberta telescòpica per a la piscina del Ciutat de l'Esport - (foto 2)
    Xàtiva presenta una coberta telescòpica per a la piscina del Ciutat de l'Esport - (foto 3)
    Xàtiva presenta una coberta telescòpica per a la piscina del Ciutat de l'Esport - (foto 4)
    Xàtiva presenta una coberta telescòpica per a la piscina del Ciutat de l'Esport - (foto 5)

    Aquest matí, l'Ajuntament de Xàtiva ha presentat el projecte per a la coberta de la piscina pública municipal de la Ciutat de l'Esport. La presentació ha comptat amb les intervencions de l'alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, així com amb la del regidor d'Esports, Pedro Aldavero i la dels enginyers responsables del projecte, Javier Segura i Rafael Roldán. Cal recordar que el projecte per a la construcció d'una coberta per a la piscina del Ciutat de l'Esport va resultar ser la proposta més votada per la població en el DecideiXàtiva 2017, amb 1.329 vots sobre un total d'uns 3.300. El pressupost de les obres ascendeix a un total de 952.640,94 € IVA inclòs, i es preveu un termini de 6 mesos per a l'execució de les mateixes.

    L'alcalde ha manifestat que "complint amb el manament del procés de pressupostos participatius DecideiXàtiva, la coberta de la piscina serà una de les grans inversions de la legislatura. A més de la millora respecte a les instal·lacions esportives de la ciutat, la piscina coberta també obre noves possibilitats pel que fa a usos terapèutics. Amb aquesta actuació, salvem una de les grans mancances que tenia la Ciutat de l'Esport ". La previsió és, segons Cerdà, que les obres "comencen al setembre de 2018 i que la coberta siga una realitat el 2019, perquè la gaudeixin tots els xativins i xativines”.

    Per la seua banda, l'edil d'Esports, Pedro Aldavero, centra la seua visió en que "gràcies a la coberta de la piscina, que és per a tota la ciutadania, el Club Natació Xàtiva va disposar d'unes instal·lacions per entrenar en la seua pròpia ciutat. Així no hauran de desplaçar-se a altres localitats per als entrenaments ".

    El projecte es basa en l'execució d'una coberta lleugera i retràctil, que, buscant la millor integració possible amb l'entorn de la piscina i especialment amb l'edificació de la coberta vermella, permeta el seu ús com piscina coberta i climatitzada durant l'època hivernal, sense condicionar en excés l'ús de la mateixa en el període estival amb la coberta recollida i comptant amb el màxim possible d'espai diàfan.

    La nova edificació a executar està constituïda per 3 blocs diferenciats: la prolongació de la coberta vermella actual, la coberta telescòpica automàtica de la piscina i un edifici d'instal·lacions. El primer bloc pretén donar continuïtat a l'actual coberta existent, emprant per a això els mateixos acabats i geometria d'aquesta.

    La coberta telescòpica automàtica està conformada per un total de 6 mòduls, dels quals 5 són mòbils i un és fix (el major i situat més pròxim a l'edifici d'instal·lacions). El tancament i cobriment dels mòduls es realitza mitjançant policarbonat cel·lular de 32 mm de gruix, excepte en les zones envidrades verticals situades a les zones que donen les actuals platges de la piscina, en què es disposa vidre de seguretat laminat. El moviment de cada un dels mòduls es realitza a través de rails d'alumini encastats en el paviment o a la biga, emprant per a això sengles motors elèctrics disposats un a cada costat del pòrtic mòbil extrem. La zona climatitzada de la piscina compta amb una superfície útil de 859,22 m2. La coberta telescòpica, per la seua banda, compta amb una longitud total de 34,90 m i una amplada que oscil·la entre els 18,90 m del mòdul fix i els 16,00 m del mòdul mòbil extrem.

    L'edifici d'instal·lacions està conformat per murs de càrrega de fàbrica de bloc de formigó. Aquest edifici es compartimenta en tres dependències, totes elles amb accés independent des de l'exterior. La primera d'elles alberga la caldera necessària per a l'escalfament de l'aigua de la piscina. La segona es destina a instal·lacions diverses (quadre elèctric, intercanviadors de calor de deshumectadora i caldera, central d'alarma d'incendis, i conductes d'impulsió i retorn de la deshumectadora). La tercera inclou les instal·lacions destinades a la depuració i cloració de l'aigua de la piscina, de manera que les actuals instal·lacions de depuració i cloració són desmantellades i reunificades per a una gestió més eficient de les mateixes.

    A més, l'increment usuaris durant l'època d'hivern, a causa de la utilització de la piscina coberta, motiva la necessitat d'ampliar la instal·lació de plaques solars existent en 12 unitats, a fi d'incrementar la producció d'aigua calenta sanitària. Es projecten més instal·lacions de sanejament, fontaneria, electricitat, enllumenat, protecció contra incendis; duent-se a terme a més la reposició de totes aquelles instal·lacions existents que es veuen afectades per l'execució de les obres.

    També es contempla equipament esportiu per a la piscina, com cinc sureres de 25 m de longitud, banderoles per a senyalització de natació d'esquena de 14 m de longitud, quatre mantes tèrmiques parell evitar la pèrdues de calor de la piscina i un cronòmetre de paret per autoentrenament , entre d'altres equipaments.

    Pujar