elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva millora l'atenció a les persones sordes i sordo-cegues

Xàtiva millora l'atenció a les persones sordes i sordo-cegues
    MÉS FOTOS
    Xàtiva millora l'atenció a les persones sordes i sordo-cegues - (foto 2)

    L'Ajuntament de Xàtiva ha ampliat el servei de mediació i i interpretació per a la inclusió social de les persones sordes i sordo-cegues de la nostra ciutat. La regidoria de Benestar Social ha augmentat en un 43,17& l'assignació pressupostària per a aquest servei dotant-la amb 17.825,72 euros i 30 hores d'atenció setmanals.

    La regidora Xelo Angulo s'ha reunit aquesta setmana amb els responsables de la Federació Valenciana de Persones Sordes (Fesord) per avaluar la qualitat del servei i acordar noves propostes de treball per a 2017 i 2018. La regidora ha anunciat que el nou conveni entre ambdues entitats inclourà millores en el servei amb l'objectiu de "revertir la situació d'exclusió a què moltes de les persones sordes i sordo-cegues es veuen abocades per les seues característiques. La integració de les persones que pateixen alguna discapacitat és una prioritat al nostre govern i concretament volem apostar per millorar i ampliar el servei que l'Ajuntament presta a aquest col·lectiu", en paraules d'Angulo.

    La regidora ha anunciat que l'Ajuntament de Xàtiva destinarà anualment 17.825,72 euros a aquest servei. L'exercici 2016 s'havia destinat una quantitat de 12.450 euros que ja reflectia l'increment d'hores del servei de 737 en 2015 a 787 en 2016.

    L'atenció en aquest servei d'intèrpret de llengua de signes i de mediació social no només es veurà millorada amb l'increment d'hores, sinó que també es facilitarà a les persones sordes l'accés a la informació i tràmits que es gestionen des de Benestar Social, així com també es farà més accessible la resta d'activitats que ofereix l'Ajuntament, adaptant-les per tal que aquest servei siga transversal a tots els departaments municipals.

    Fesord és una fundació creada en 1998, especialitzada en l'assistència a persones que pateixen els efectes negatius de les barreres de comunicació existents, especialment de persones sordes, amb discapacitat auditiva i amb qualsevol problema de tipus auditiu i el seu entorn, per aconseguir una efectiva i igualitària integració social.

    Taller d'alfabetització de la llengua oral i escrita

    D'altra banda, el departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Xàtiva posa en marxa hui un taller d'alfabetització de la llengua, oral i escrita adreçat a persones nouvingudes i immigrants que necessiten afiançament en les habilitats orals. El taller s'impartix a partir de hui, els dimarts i divendres de 10 a 11 hores a les mateixes dependències de l'Ajuntament (soterrani, Benestar Social). Les inscripcions es poden fer adreçant-se al servei PANGEA. Hi ha un grup inicial de 9 persones i està prevista la seua ampliació en funció de la demanda. Aquesta iniciativa està recolzada per les persones que formaran part de la nova associació de dones nouvingudes a Xàtiva que està en procés de constitució.

    Pujar