elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva ha celebrat aquest dimecres la seua I Jornada de Bones pràctiques en Inclusió Social

Xàtiva ha celebrat aquest dimecres la seua I Jornada de Bones pràctiques en Inclusió Social

    La Casa de la Cultura de Xàtiva ha acollit aquest dimecres la I Jornada de Bones pràctiques en inclusió social, programada pel Departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Xàtiva, que ha comptat amb dues taules redones en torn a aquest tema.

    A la presentació han estar presents l'alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la Directora General d'Inclusió Social Inmaculada Cardá i la regidora de l'Àrea de Benestar Social, Xelo Angulo.

    A la seua intervenció, Angulo ha explicat que la inserció sociolaboral ha d'estar en el cor del desenvolupament local. «És prioritari que la planificació d'aquesta i altres polítiques socials es faça des del territori per tal d'articular polítiques socials centrades en les persones, contant amb la seua participació activa».

    La regidora de Benestar social ha explicat a més que des de l'ajuntament es té el propòsit de respondre a les necessitats de les persones residents a Xàtiva «focalitzant la seua acció sobre aquells grups que es troben en situació de pobresa i exclusió social amb l'objectiu d'aconseguir una societat més cohesionada».

    Per la seua part, la Directora General s'ha referit al Pla valencià d'Inclusió i Cohesió Social que es va presentar en abril de l'any passat, i que té com a pilar clau el creixement inclusiu. «Quan parlem d'inclusió social ens referim a realitzar polítiques que posen al centre a la persona com a subjecte de drets i també com a part d'una comunitat amb la que té dret a relacionar-se amb igualtat d'oportunitats i drets», ha explicat Inmaculada Cardá.

    L'alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, ha destacat que l'ajuntament ha complit un objectiu que tenia marcat des de l'inici de la legislatura. «Volíem fer créixer aquesta ciutat, però sense deixar-se a ningú enrere, i que aquelles persones que per les seues condicions porten una motxilla més pesada i necessiten ajuda de les administracions locals pogueren recolzar-se en nosaltres».

    Cerdà també s'ha referit als diferents Plans posats en marxa des de l'ajuntament al llarg de la legislatura, com el T'acompanye, el Pla d'Inclusió, del que ja s'han beneficiat 73 persones, o el Programa de Sostenibilitat d'Infraestructures en el que s'ha creat una bossa de treball on es prioritza a les persones amb una situació social més complicada, i amb el que ja s'ha comptat amb més de 80 persones.

    «En polítiques d'Inclusió Social mai hi ha prou, però hem anat fent un magnífic treball durant aquests anys, amb Projectes d'Inclusió pioners dins del territori valencià amb el treball remunerat com a element d'integració social», ha remarcat l'alcalde de Xàtiva, qui ha afegit que eixe paper ha de seguir potenciant-se amb més recursos, més personal i més inversió. «Per a nosaltres, la de Benestar Social és una de les partides més importants, ja que suposa any rere any una inversió de més de 725.000 euros i seguirà sent la nostra prioritat».

    La jornada ha continuat amb una taula redona sobre bones pràctiques en Inclusió social, moderada per el secretari de l'Associació AXEM-Área 13 Ezequiel Ruiz, i en la que han participat el president de CERMI CV Luis Vañó, la Tècnica de Projectes de l'entitat sense ànim de lucre JOVESOLIDES, la diputada en les Corts Valencianes Concha Andrés, la Directora de l'Escola d'Adults Francesc Bosch i Morata de Xàtiva Francisca Borox i un participant del Programa de polítiques inclusives de l'Ajuntament de Xàtiva.

    Després de la pausa la jornada ha proseguit amb una altra taula redona referent a l'empresa com a principal responsable de la inclusió social, i en la que han participat la directora general del SERVEF Rocío Briones, el Director Gerent de la tenda Aki de Xàtiva Antonio Beneyto, el president d'Adexa Diego Fuentes i els representants de Xàcex Mª Jesús Cuenca i Jordi Gimeno.

    A les jornades també han estat presents representants d'associacions i d'algunes ONGs del tercer sector.

    Pujar