29 de setembre de 2020 29/9/20

Xàtiva aprova ajudes econòmiques incloses al programa «T'acompanye 2018»

Xàtiva aprova ajudes econòmiques incloses al programa «T'acompanye 2018» - (foto 1)

  La Junta de Govern de l'Ajuntament de Xàtiva ha aprovat les despeses per a les beques d'assistència a la formació dels participants a alguns tallers inclosos al Programa «T'acompanye 2018», que tramita Benestar Social, anteriorment anomenat com a Itineraris Formatius per a la Inserció Laboral conforme a les directrius del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana.

  Les ajudes econòmiques per als 8 participants que acudiren al Taller de manteniment i reparació d'edificis ascendeixen fins a un total de 700 euros, sent aquestes aportacions de 10 euros màxim al dia per a cobrir l'assistència.

  Hi ha que recordar que el Programa, amb una duració anual, preveu distints cursos i tallers que tracten temes com l'elaboració del currículum vitae o l'empoderament de la dona al mercat laboral, el manteniment de parcs i jardins i sosteniment mediambiental, la emprenedoria o la manipulació d'aliments o plaguicides d'ús fitosanitari entre d'altres.

  A més a més existeix un Conveni amb l'EPA per a poder realitzar tota l'oferta formativa que es considere més escaient per a la millora de l'ocupabilitat. En eixe sentit, des del Departament de Benestar Social s'ha aprovat també la concessió d'una ajuda econòmica individualitzada per al desplaçament d'una persona participant al projecte i interessada en rebre formació en el sector comerç, ja que millora la seua possibilitat d'inserció laboral en aquest àmbit.

  Segons la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, «aquesta segona edició del Programa és més ambiciosa, ja que ha suposat l'ampliació de les ajudes a 30 noves persones en risc d'exclusió social fins arribar a les 150 beneficiaries, i es seguirà executant al llarg de tot el 2018 amb un equip multidisciplinar». Angulo ha recordat que es compta amb la col·laboració de Xàcex, Adexa, la regidoria de Joventut i l'EPA.

  En aquesta segona convocatòria s'espera un major índex d'eficàcia, ja que la primera edició va servir per establir lligams i xarxes cooperatives i de col·laboració amb empreses privades associacions d'empresaris, entitats públiques i entitats del tercer sector.

  Pujar