elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La segona edició de la Universitat de Primavera de Xàtiva afronta els desafiaments del turisme en la Costera-la Canal

La segona edició de la Universitat de Primavera de Xàtiva afronta els desafiaments del turisme en la Costera-la Canal

    “La Universitat de Primavera de Xàtiva es consolida a la ciutat de Xàtiva i en el seu entorn pròxim com un fòrum acadèmic lligat a la formació, la investigació i a la transferència de coneixement generada pels investigadors i investigadores de la Universitat de València”, ha explicat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, que ha inaugurat la UPXA aquest dimecres 5 de juny al costat de l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà. Aquesta acció acadèmica, com a la resta de les Universitats Estacionals organitzades pel Vicerectorat, són gratuïtes per a la ciutadania gràcies a la col·laboració de la Diputació de València.

    La Universitat de Primavera de Xàtiva pretén aprofundir en la millora de la competitivitat de les destinacions turístiques buscant l'autenticitat i singularitat pel que fa al turisme cultural, i al mateix temps, reivindicar la necessitat d'apostar per la diversificació i impulsar nous productes turístics, com el gastronòmic i enològic, així com l'esportiu i de naturalesa. En aquest sentit, “la zona de la Costera-la Canal ofereix possibilitats reals d'aquests productes, amb els seus cellers i espais naturals. Tot això, amb l'objectiu de seduir turistes durant tot l'any”, ha subratllat el coordinador de la UPXA, Gregorio García, director del Màster en Direcció i Planificació del Turisme, professor de la Facultat d'Economia.

    A través de diversos debats i taules redones, aquesta jornada compta amb “professors i professionals que mostraran els seus punts de vista i les seues experiències per a millorar la competitivitat d'aquest tipus de productes, així com l'experiència d'un turista cada vegada més capacitat en tots els sentits i que, al seu torn, tot això redunde en una major qualitat de vida de la societat local”, ha explicat el professor Gregorio García .

    El programa territorial d'Universitats Estacionals

    La Universitat de València organitza una dotzena d'Universitats Estacionals resultat de l'acord entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV i l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València. Són la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA), la Universitat d'Estiu del Racó Ademús (UVRA), la Universitat d'Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), la Universitat d'Estiu de Gandia (UEG), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de Tardor de Bunyol (UOB), la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), la Universitat de la Tardor de l'Eliana (UTE), la Universitat de Tardor d'Énguera (UOE), la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL), la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO) i la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA). Centenars de valencians i valencianes tenen l'oportunitat d'ampliar els seus coneixements en noves tecnologies, música, patrimoni cultural, medi ambient, paisatge, desenvolupament rural, etc.

     

    Pujar