9 de març de 2021 9/3/21

El recinte firal creix fins a abastar els 2'6 Km

El recinte firal creix fins a abastar els 2'6 Km - (foto 1)

  Aquesta nit, a les 22:30 hores, el Camp Murta albergarà la inauguració de la Fira d'Agost 2017. Una edició que serà recordada per ser la Fira dels canvis en l'organització del recinte comercial. No debades, aquest espai s'ha estès a cinc nous carrers, ocupant una distància de 2.619 metres. Una de les premisses amb que s'han planificat els canvis ha estat la seguretat, amb la creació de noves vies d'evacuació i la posada en marxa d'un important dispositiu policial.

  Al voltant de 120 efectius dels distints cossos de seguretat prestaran servei en la Fira d'Agost 2017, dada que inclou la pràctica totalitat de la plantilla de la Policia Local de Xàtiva, més 40 vigilants de seguretat privada i 15 agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil. La Policia Autonòmica reforçarà el dispositiu amb 6 números que patrullaran el dia 15, on s'espera la màxima afluència de públic, per ser dia festiu.

  La Fira d'Agost ha suposat la contractació de 40 persones de Xàtiva. 14 d'elles treballaran en els diferents estands de la Fira de la Cervesa durant la setmana de festa. Per a les tasques auxiliars de càrrega i descàrrega s'han contractat a 20 persones més i els serveis de neteja s'han vist reforçats amb 6 noves incorporacions, el que suposarà que un equip de més de 40 persones es dedique diàriament a les tasques de neteja de la Fira d'Agost.

  L'ampliació del recinte firal ha comportat l'arribada de nous llocs de venda i atraccions mecàniques. S'estima que hi ha 25 noves parades, a més dels llocs de les noves fires de turisme i d'automoció. La creació del mercat tradicional valencià ha suposat ampliar el recinte en aproximadament 15 parades que s'endinsen pel carrer i plaça Santa Anna. També hi ha 6 noves atraccions mecàniques per a adults i 2 atraccions infantils més que l'any passat.

  Altre dels llocs on s'evidencien els canvis és el recinte de la Fira de Bestiar, on s'ha incrementat notablement la dimensió de les carpes instal·lades fins a cobrir la pràctica totalitat de la superfície del recinte del aparcament del pavelló de voleibol. Concretament, s'han instal·lat dues carpes de 50 x 20 metres i una de 60 x 25 metres que cobreix la pista per a les competicions i exhibicions de doma eqüestre. Aquestes carpes es mantindran per a donar ombra a la festa de les paelles i s'instal·laran ventiladors industrials per pal·liar les altes temperatures. Enguany, la zona de cocció de les paelles també estarà coberta per les carpes.

  La nova organització sectoritzada del recinte firal ha estat precedida per la dotació de serveis de subministrament d'aigua, electricitat i desaigües per a les diferents parades. Per a això, l'Ajuntament ha executat diverses obres, amb l'objectiu de proporcionar unes instal·lacions adequades que tinguen certa permanència. La inversió en aquesta millora d'instal·lacions de la Fira ronda els 80.000 euros.

  Pujar