23 d’octubre de 2020 23/10/20

El proper diumenge se celebrarà la II edició de la Fira de Sant Martí

El proper diumenge se celebrarà la II edició de la Fira de Sant Martí - (foto 1)

  El proper diumenge 11 de novembre, la plaça de Sant Pere i la plaça de la Morera acolliran la segona edició de la Fira de Sant Martí, un esdeveniment comercial i lúdic que rememora la primigènia ubicació i calendari de la Fira de Xàtiva.

  El primer tinent d'alcalde, Miquel Lorente ha explicat que "originàriament, la nostra fira es feia el dia de Sant Martí a la plaça de Sant Pere i és aquest fet el que volem recuperar i que anem consolidant, per diversos motius, com ara la vertebració dels barris de la ciutat. Volem que la zona de Sant Pere tinga protagonisme dins de la ciutat, així com el seu comerç, la seua restauració i sobretot la seua gent. També volem sumar un atractiu turístic per a que els nostres visitants puguen gaudir d'aquesta experiència. I, evidentment, volem que siga un espai per a la gent de Xàtiva, un espai per a la memòria i per a projectar la nostra fira cap al futur i poder obrir noves possibilitats i oportunitats al conjunt de la ciutadania".

  Enguany, les activitats s'iniciaran a les 9h, amb una visita guiada a la falda de la Penya Roja, amb eixida des de la mateixa plaça de Sant Pere, on se centraran les activitats. El contingut de l'excursió serà la comparació sobre el terreny d'antics i nous models forestals.

  Ja a les 10h, s'obrirà l'espai comercial amb 35 parades instal·lades a ambdues places, on s'oferiran articles d'artesania, productes de la terra, embotits i formatges del país, atraccions infantils amb ambientació d'època i una oferta gastronòmica dels bars i restaurants de la zona orientada als àpats populars tradicionals, tot sota la filosofia de recrear l'origen de la nostra fira.

  A les 12h, els amants dels espais verds de la ciutat tindran l'oportunitat de conéixer amb detall les particularitats d'un dels llocs emblemàtics de la Xàtiva de principis del segle XX; el jardí modernista del Bes. Des de l'entrada principal del col·legi Attilio Bruschetti, eixirà una visita guiada per l'entorn del jardí i el col·legi que servirà per endinsar-se en el llegat del filantrop italià qui dóna nom al centre escolar.

  Ja de vesprada, les activitats programades per a la segona edició de la Fira de Sant Martí clouran a les 17h, amb un taller d'iniciació al cant d'estil.

  Val a dir que totes les activitats programades són gratuïtes, però, per motius d'organització, cal inscripció prèvia abans del divendres 9 de novembre, fins a les 12 hores. La inscripció es durà a terme mitjançant correu electrònic a l'adreça promocioeconomica@ayto-xativa.es .

  Pujar