elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Presentació de Irreductibles a la Biblioteca Municipal de Xàtiva

Presentació de Irreductibles a la Biblioteca Municipal de Xàtiva

    El pròxim divendres 24 de març de 2023, a les 19:30 hores, en la sala d'adults de la Biblioteca Municipal de Xàtiva, es presentarà el llibre Irreductibles: una història de la llengua i la literatura dels valencians, del professor i escriptor Carles Fenollosa. En   l'acte, a més de l’autor, participaran el professor Ximo Corts de l’Associació Amics de la Costera i Josep Daniel Climent, filòleg i historiador especialitzat en l’estudi del valencià i de la història de la cultura valenciana.

    El llibre és un repàs "panoràmic, irònic i provocador" de la història de la llengua i de la literatura dels valencians, des de la creació del Regne de València en el segle XIII fins als nostres dies.
    Editat per Drassana, és un "viatge fascinant per molts aspectes oblidats del nostre passat", que revisa en part les concepcions establertes per Joan Fuster, alhora que proposa la llengua com a element fundacional i eix vertebrador històric del poble valencià, al costat de les seues institucions i la consciència col·lectiva pròpia, vehiculada i promoguda per la seua literatura.

    La presentació d'aquest llibre està inclosa dins del cicle «Converses a la Biblioteca» que periòdicament organitza la regidoria de biblioteca i aquest acte comptarem amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de la Costera-Institut d’Estudis Comarcals.

    Pujar