elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El plenari aprova un reconeixement extrajudicial de crèdits de 5.000 euros

El plenari aprova un reconeixement extrajudicial de crèdits de 5.000 euros

  Aquest dissabte s'han reprès el plenaris ordinaris després del període estiuenc. El plenari ha aprovat per unanimitat el reconeixement extrajudicial de crèdits per tal d'afrontar el pagament de la quantitat pendent per les obres d'ampliació de la xarxa d'aigua potable a la partida del Pla. Concretament, el plenari ha donat el vist i plau al pagament de 5.197,60 euros al proveïdor qui va executar les obres, l'empresa de jardineria Hedra.

  Les obres en qüestió s'executaren en el primer trimestre de 2015, tal com ha puntualitzat el portaveu socialista Ignacio Reig. Comptaren amb un pressupost inicial de 60.500 euros. El seu objecte era ampliar en 150 metres lineals la xarxa d'aigua potable en aquella partida, en resposta a les peticions veïnals que es formularen en aquest sentit.

  El portaveu d'EU, Miquel Lorente ha expressat que "el reconeixement extrajudicial de crèdits és una fórmula excepcional per al govern del canvi, mentre que en l'anterior legislatura era la fórmula normal. El PP va arribar a pagar 4 milions d'euros en factures mitjançant el reconeixement extrajudicial. Votem a favor per responsabilitat, per respecte als proveïdors que han fet una feina i insistim en què és necessari un informe tècnic que determine responsabilitats polítiques en les obres del Canal de Bellús"

  Per la seua banda, Ignacio Reig ha explicat que "l'excés d'obra no supera el 10% del pressupost. Per tant, és una matèria competència del plenari. En 2015 no hi havia consignació pressupostària per afrontar el pagament d'aquesta factura. Per això s'adopta aquest procediment no habitual però que entra dins de la normalitat. No té res a veure amb les obres del Canal de Bellús, però si cal fer un informe, es farà".

  En un altre ordre de coses, el plenari ha aprovat dues mocions. Una, de felicitació per part de la Corporació Municipal als integrants del cos de Policia Local que van prestar servei durant la Fira d'Agost, així com a la comissaria de la Policia Nacional, Policia Autonòmica i Guàrdia Civil. L'altra, davant les condemnes imposades als presos polítics saharauís de Gdeim Izik.

  Pujar