elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’inici del cobriment de la piscina de la Ciutat de l’Esport començarà a principis d’octubre

L’inici del cobriment de la piscina de la Ciutat de l’Esport començarà a principis d’octubre

  Les obres per al cobriment de la piscina de la Ciutat de l'Esport de Xàtiva començaran a principi d'octubre, després de la finalització de l'època de bany. Així s'ha acordat en la reunió que aquest matí han mantingut l'Ajuntament de Xàtiva i representants de l'empresa adjudicatària, Grupo Ravi, de la direcció d'obra, els enginyers Segura i Roldán i tècnics municipals. Es preveu que aquestes obres es prolonguen fins el proper mes de març amb una durada de sis mesos.

  «En els propers dies començarem amb les obres de la piscina coberta de les Pereres, unes obres que esperem que estiguen finalitzades per a finals de març», ha destacat l'alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui s'ha mostrat «esperançat i amb ganes de poder gaudir d'una instal·lació desitjada per les veïnes i veïns de Xàtiva i recolzada en els pressupostos participatius».

  El projecte, amb un cost d'uns 800.000 euros està inclòs al Pla Director d'Inversions «Xàtiva Creix», es basa en una coberta lleugera i retràctil que permeta l'ús com a piscina coberta i climatitzada durant l'hivern sense condicionar l'ús en el període estival, quan podrà ser recollida. Amb aquest mecanisme es busca una millor integració amb l'entorn de la piscina i especialment amb l'edificació de la coberta vermella.

  L'actuació per a cobrir la piscina pública de la Ciutat de l'Esport va ser la proposta més votada al procés de pressupostos participatius Decideix Xàtiva del passat any 2017, sent escollida per un 25% dels 3.300 ciutadans que van participar.

  Va ser en juny del passat 2017 quan es va adjudicar la redacció del projecte de la piscina coberta, on es va realitzar un estudi de viabilitat per ajustar els costos de funcionament als ingressos per la seua explotació.

  La nova edificació estarà constituïda per tres blocs diferenciats: la prolongació de la coberta vermella actual, la coberta telescòpica automàtica de la piscina, i un edifici d'instal·lacions en el que s'habilite la caldera per escalfar l'aigua de la piscina, així com el quadre elèctric o la depuració i cloració.

  «Aquesta instal·lació era una demanda majoritària de la ciutadania, i la gestió econòmica que hem realitzat en els últims anys ens permet tindre una major capacitat per a invertir en aquesta actuació», ha destacat el regidor d'Esports Pedro Aldavero.

  Pujar