elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Xàtiva procedeix a l’esporga de les més de 300 palmeres de la ciutat

L’Ajuntament de Xàtiva procedeix a l’esporga de les més de 300 palmeres de la ciutat
  • L’actuació està realitzant-se a les zones verdes i espais públics de la ciutat amb personal i material especialitzat

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Xàtiva procedeix a l’esporga de les més de 300 palmeres de la ciutat - (foto 2)

L’Ajuntament de Xàtiva està procedint aquests dies a realitzar l’esporga de les palmeres existents a les zones verdes i espais públics de la ciutat, amb una inversió total de 14.863 euros.

Es tracta d’un total de 327 unitats, entre les quals destaquen les espècies de Washingtonia robusta o palmera de ventall mexicana (173 unitats), Phoenix dactylifera o datilera (67), Phoenix canariensis o palma canària (39), Washingtonia filifera (23) i Trachycarpus fortunei o palmera xinesa de ventall (20). També s’esporgaran exemplars de Livistona chinensis (4) i Syagrus romanzoffiana (1).

L’esporga es realitzarà al llarg de tots els espais públics i zones verdes de Xàtiva, però entre les zones que més exemplars alberguen destaquen l’Avinguda Ausiàs March, la Glorieta José Espejo, la urbanització Les Pereres, Annauir, el jardí del Bes, la ronda exterior, el jardí de Selgas o el jardí del Palasiet.

Els treballs estan desenvolupant-se amb totes les garanties tècniques i de seguretat per part de personal especialitzat, i es realitzen d’acord amb els criteris d’esporga clàssica emprats pel servei de Parcs i Jardins: eliminació de palmes seques, eliminació de fructificacions i formació de valona respectant el diàmetre del tronc en les palmeres de gran tamany. A més a més, també s’inclou la neteja, retirada i transport de les restes vegetals de forma diària. L’accés a les palmeres a esporgar es realitza amb una cistella elevadora homologada, i entre els materials a emprar es troben motoserres, perxes, arnesos, bicicleta de palmeres, EPIs i material de senyalització viària.

Cal destacar que algunes unitats són exemplars afectats pel morrut roig, pel que han tingut un tractament recent i una operació de cirurgia de recuperació.

Pujar