elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Xàtiva prepara el dispositiu de Tots Sants i tallarà al tràfic el vial d’accés al cementeri el proper dilluns 26

L’Ajuntament de Xàtiva prepara el dispositiu de Tots Sants i tallarà al tràfic el vial d’accés al cementeri el proper dilluns 26
  • Hi haurà servei de bus urbà gratuït i no serà necessari reservar per accedir al recinte, tot i que hi haurà control d’aforament per complir les mesures de seguretat

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Xàtiva prepara el dispositiu de Tots Sants i tallarà al tràfic el vial d’accés al cementeri el proper dilluns 26 - (foto 2)

L’Ajuntament de Xàtiva ha preparat el tradicional dispositiu per a la festivitat de Tots Sants, adaptant-se aquest any 2020 a les exigències sanitàries i de seguretat requerides per les autoritats amb motiu de la pandèmia de Covid-19.

En primer lloc, l’accés per a vianants al cementeri municipal quedarà habilitat a partir del proper dilluns 26 d’octubre, amb el tancament del tràfic rodat del vial d’accés, que es tornarà a obrir una vegada passe la data assenyalada.

D’altra banda, tant el dissabte 31 d’octubre com el diumenge 1 de novembre, el cementeri obrirà ininterrompudament de 8 del matí a 18 de la vesprada, i no serà necessari realitzar cap reserva prèvia per tal d’accedir al recinte, si bé si que es realitzarà un control d’aforament. No obstant, però, des de l’Ajuntament es prega als veïns i veïnes que en la mesura de les possibilitats, avancen les visites abans del cap de setmana per tal d’evitar les aglomeracions i garantir una adequada distància.

Serà obligatori l’ús de la mascareta, a més d’habilitar-se punts amb gel hidroalcohòlic i senyalització del recorregut en les zones més estretes. Pel que fa a les portes d’accés, tant la porta principal com la lateral s’habilitaran com a entrades, mentre que les eixides s’hauran d’efectuar per la porta lateral, i pel que fa a les escales es recomana desinfectar-les abans i després del seu ús.

Aquest any, per motius de seguretat sanitària, no se celebrarà la tradicional missa, però el diumenge dia 1 de novembre hi haurà ambientació musical.

Bus urbà gratuït

L’Ajuntament de Xàtiva també habilitarà, com ve sent habitual, un servei de transport especial amb bus urbà gratuït, des de les parades habituals del municipi.

L’horari del bus serà de 9:30 a 13.30 i de 15:30 a 18 hores el dissabte 31 d’octubre, mentre que el diumenge 1 de novembre el bus urbà circularà de 8:30 a 14 hores pel matí, i de 15:30 a 18 hores per la vesprada.

Pujar