elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Xàtiva continua amb els tractaments de control de plagues durant l’Estat d’Alarma

L’Ajuntament de Xàtiva continua amb els tractaments de control de plagues durant l’Estat d’Alarma
  • L’Ajuntament de Xàtiva continua amb els tractaments de control de plagues durant l’Estat d’Alarma

L’Ajuntament de Xàtiva continua en aquest estat de confinament amb els tractaments que afecten directament a la salut pública i que, com a tals, estan considerats com a serveis essencials i recollits en el decret de l’Estat d’alarma. Pels condicionaments de l’emergència i situació generada per la Covid-19, s’ha reajustat el calendari programat de tractaments ordinaris i s’han incorporat altres de caràcter extraordinari degut a les necessitats esdevingudes.

D’una banda s’ha procedit a la desratització i desinfecció de la xarxa de clavegueres, amb un tractament de xoc iniciat el passat 27 de març i que continua fins al moment. També es treballa  des de març en el tractament d’espècies d’arbrat sensible a plagues per endoterapia, un sistema que consisteix en la introducció del producte insecticida dintre del sistema conductor de l’arbre mitjançant micro-agulles a baixa pressió; així com es treballa en un tractament de control de males herbes i en un tractament de palmeres contra el morrut roig completant així el primer cicle de tractaments anuals.

Altre dels punts importants ha estat el control de mosquits i simúlids, ja que fins al moment s’ha executat dues actuacions mitjançant un tractament preventiu amb un producte biològic larvicida que impedix el desenvolupament de les larves dels mosquits i mosca negra a les zones de Cementeri, Jardí del Bes, Jardí de la Pau, voltants dels col·legis Taquígraf Martí, Martínez Bellver i Jacinto Castañeda, plaça Geògraf Ptolomeu, Plaça Espanyoleto-La Bassa, Jardí del Palasiet, Glorieta José Espejo, Bixquert i les pedanies d’Annauir, Sorió i la Torre d’En Lloris.

Pel que fa específicament al tractament de control del mosquit tigre, es posen en marxa mesures que passen pel monitorar i vigilar, tractament setmanal de larvicides preventius i correctius, atenció ciutadana i coordinació amb els serveis municipals per a una millora ambiental amb l’objectiu de modificar les condicions que puguen augmentar la proliferació del mosquit en l’àmbit públic. La freqüència i intensitat d’aquestes accions anirà incrementant-se a mesura que augmenten les temperatures.

Tractaments extraordinaris

L’estat d’alarma ha provocat que se sumen tractaments extraordinaris com ara la desinfecció dels vehicles municipals tant de les Brigades com de la Policia Local, mitjançant nebulització cada 48 hores. Aquests tractaments es realitzen amb caràcter d’urgència i per tal de garantir la major protecció possible als treballadors municipals que efectuen en tasques als serveis essencials.

Pujar