17 de gener de 2021 17/1/21

Giner: “Xàtiva sol·licita al Govern que no intervinga els seus estalvis perquè són necessaris per a ajudar a la població”

Giner: “Xàtiva sol·licita al Govern que no intervinga els seus estalvis perquè són necessaris per a ajudar a la població” - (foto 1)
  • El portaveu de Cs celebra la unanimitat d'aquesta moció perquè “Xàtiva ha de defensar el superàvit que ha aconseguit fent els deures”

El portaveu de Ciutadans (Cs) Xàtiva, Juan Giner, ha explicat en el ple celebrat aquest matí que “Xàtiva sol·licita al Govern que no intervinga els seus estalvis perquè són necessaris per a ajudar a la població”.

La moció, pactada pel Cs i PP, i secundada per unanimitat, demana “un compromís per escrit del Govern d'Espanya de no sostraure el superàvit acumulat dels ajuntaments espanyols, perquè es puguen destinar a impulsar l'economia local, tant de les famílies com de les empreses”, ha detallat Giner.

En la mateixa línia, ha argumentat, “volem defensar els nostres estalvis perquè ens ha costat molt d'esforç aconseguir-los; però, sobretot, perquè són la garantia perquè tota la ciutadania de Xàtiva supere aquesta crisi”.

A més, l'edil de la formació taronja ha concretat que “en la iniciativa sol·licitem que si l'Executiu es planteja modificar alguna de les lleis que afecten l'autonomia, hisenda o estabilitat financera de les entitats locals valide aquestes modificacions en el Congrés dels Diputats i no via decret”.

Finalment, ha destacat, “davant el globus sonda llançat pel Govern, Xàtiva dóna una resposta contundent: veuríem amb molt mals ulls que vinguera a intervindre els nostres diners”. “Ens avalen els articles 137 i 140 de la Constitució Espanyola, en els quals es garanteix l’autonomia dels municipis per a gestionar els seus propis interessos”, ha assegurat.

Pujar