elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit de convocatòria de la I Marxa Senderista “Annauir Solidari”

Èxit de convocatòria de la I Marxa Senderista “Annauir Solidari”

  Este migdia la regidora de Prestacions Sanitàries, Cristina Suñer (Compromís), ha presentat la I Marxa Senderista “Annauir Solidari” la Qual tindrà lloc el pròxim dissabte 3 de setembre a les 18:30 hores. La cursa, no competitiva, l’organitza l’Ajuntament de Xàtiva, la comissió de Festes d’Annuir i el Centre Excursionista de Xàtiva i els beneficis seran per a l’Associació de Xàtiva contra l’Esclerosi Múltiple (AXEM13).

  Segons ha explicat Suñer “des de la regidoria no podem prendre decisions sobre el sistema de salut però si podem treballar per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, la seua integració i la visualització dels seus problemes. A la Comunitat hi ha 46.000 persones afectades d’Esclerosi Múltiple i aquest col·lectiu, com altres col·lectius de persones malaltes, necessiten de la implicació de tots. En este sentit, des de la regidoria, ells ho saben, hem obert les portes per crear una Taula Participativa de la Salut que ens permeta escoltar periòdicament totes les associacions i crear sinèrgies que incrementen el seu benestar”.

  Cristina Suñer també ha agraït la bona voluntat i implicació tant de la comissió de festes del carrer Mare de Déu dels Àngels d’Annauir com del Centre Excursionista de Xàtiva. Aquest ha dissenyat la marxa. El seu president , Luís Pardo, ha explicat el recorregut el qual té vora 7 quilòmetres: ix d’Annauir, discorre cap a Aiacor creuant el riu després s’adreça cap a Cerdà i Vallés, passa pel polígon de Novetlè i torna a Annauir pel camí Fondo.

  Per a Alberto Morant, coordinador de la iniciativa, “ha sigut magnífica la resposta de la gent. Vam pensar celebrar els 10 anys de festes amb un acte solidari però no ens pensàvem que tindríem tan bona acollida. Estem molt satisfets”.

  El donatiu solidari per participar en la marxa, 3 euros, es pot comprar fins el mateix moment que comence i, com ha explicat Ramón Villora, president d’AXEM, “es destinarà a la investigació per millorar la qualitat de vida de persones com jo afectades d’Esclerosi Múltiple”. A més Villora ha agraït també la implicació de la regidoria, els festers i el CEX per fer de la Marxa un èxit.

  Pujar