elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos detinguts a Xàtiva per delictes de robatori amb violència i Intimidació i lesions

Dos detinguts a Xàtiva per delictes de robatori amb violència i Intimidació i lesions
  • Els detinguts van abordar a les seues víctimes en àrees de descans de l'autovia A7

La Guàrdia Civil de Xàtiva, va procedir a la detenció de dues persones, de nacionalitat espanyola, per delictes de robatori amb violència i intimidació i lesions. La investigació es va iniciar per un robatori amb violència i intimidació a un home d'uns trenta anys.

Els presumptes autors dels fets, van abordar a la víctima per l'esquena, mentre es trobava en una àrea de descans de l'autovia A7 posicionant la càrrega que transportava en el seu vehicle.

Mentre un dels autors romania en el vehicle, realitzant labors de vigilància, l'altre va acoquinar a la víctima perquè li donara diners, negant-se el denunciant a lliurar-li'l, per la qual cosa l'home no va dubtar a utilitzar la violència física per a aconseguir el seu propòsit, arribant a utilitzar una arma blanca per a intimidar-li.

L'agressor va actuar sense cap mena de respecte per la vida i integritat física de la seua víctima, fins i tot va intentar asfixiar-ho en diverses ocasions, mitjançant la pràctica d'una tècnica d'escanyament d'arts marcials, coneguda com “mata lleó”, sent l'objectiu principal d'aquesta clau, la submissió de la víctima, a través de la falta d'oxigen, tot això per a l'obtenció del botí econòmic.

Segons va relatar la víctima, les agressions li van provocar ferides en la cara, mans i cames, suplicant a l'autor que deixara d'agredir-li i li donaria més diners, oferint-se a desplaçar-se al costat d'ell a un caixer automàtic pròxim al lloc, per a extraure una quantitat superior. Aquesta acció va ser truncada per l'aparició d'un home, el qual en observar el que estava succeint, no va dubtar a auxiliar a la víctima, moment en el qual van aprofitar els autors per a marxar-se precipitadament del lloc.

La Guàrdia Civil de Xàtiva gràcies a les descripcions físiques dels autors va procedir a la identificació i detenció d'aquests, ressenyant que un dels autors posseeix nombrosos antecedents en delictes contra les persones. Tant els detinguts com les corresponents diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Xàtiva (València).

Pujar