24 de novembre de 2020 24/11/20

Demà divendres s’obrirà al públic la renovada Plaça Pintor Climent

Demà divendres s’obrirà al públic la renovada Plaça Pintor Climent - (foto 1)
  • La zona passa a prioritzar els vianants amb la col·locació de mobiliari i zona de jocs, a més d’arbrat i de la millora de l’enllumenat públic

MÉS FOTOS
Demà divendres s’obrirà al públic la renovada Plaça Pintor Climent - (foto 2)
Demà divendres s’obrirà al públic la renovada Plaça Pintor Climent - (foto 3)

Demà divendres tindrà lloc la reobertura al públic de la Plaça Pintor Climent, en les immediacions de la Plaça Sant Jaume, després d’alguns mesos de treball en els que s’ha reconfigurat l’espai urbà per a convertir-lo en zona per al ciutadà.

L’acció es va iniciar el passat mes d’agost dins del programa d’Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) degut a la necessitat plantejada de millorar els espais urbans degradats del municipi per poder gaudir d’un espai públic de qualitat per al veïnat, especialment per als més menuts. En aquest cas s’ha condicionat l’extrem sud del carrer Pintor Climent, el final del carrer Pintor Perales i el Portal de la Granja.

Les obres, que han suposat una inversió total de 130.000 euros, han suposat la millora de la il·luminació i la reordenació del trànsit, ja que el vehicle motoritzat perd la prioritat front a la del vianant, el que ha suposat el canvi de sentit circulatori per a que l’espai de la plaça siga únicament d’eixida als vehicles residents en els carrers Pintor Climent i Pintor Perales. D’altra banda, també s’ha realitzat  l’elevació del ferm i la instal·lació d’arbrat que conformarà un sostre vegetal que garantirà espais d’ombra i regulació tèrmica de la zona.

La plaça compren diferents zones com ara la coneguda com a «saleta urbana» on s’ha instal·lat mobiliari urbà per donar un cert caràcter domèstic a l’espai, així com una altra destinada al joc, en la que el mobiliari instal·lat va destinat als usuaris més menuts (d’entre 0 i 3 anys), convidant a l’exploració de l’espai, al joc psicomotriu i al desenvolupament d’habilitats manuals. L’última de les zones és un atzucac en el que s’ha de donar accés rodat a les entrades d’aparcament, pel que es troba més lliure d’obstacles podent suportar així una activitat més lliure per a l’infant. Per a tal fi s’han instal·lat a la plaça cadires giratòries organitzades al voltant de taules, així com bancs i zones per a albergar jocs.

Pujar