14 de novembre de 2019 14/11/19

Curs d'especialització sobre el conreu de l'ametller

  Des de demà dimarts 6 fins dijous 8 de març, la Casa de Cultura albergarà el curs "Conreu de l'ametller, varietats i patrons, tècniques de conreu i control de plagues i malalties".

  El curs serà impartit pel tècnic José Malagón, de l'Estació Experimental Agrària de Carcaixent.

  Els temes que es tractaran aniran des nocions generals sobre la fisiologia, varietats, disseny de plantacions o reg, fins fonaments i pràctiques de poda, passant per la fertilització i protecció del cultiu contra plagues i malalties, i sense oblidar l'últim i fonamental aspecte de l' conreu de l'ametller, la comercialització.

  El primer tinent d'alcalde, Miquel Lorente, ha explicat que aquest serà el primer curs que es convoca des del departament d'Agricultura de l'Ajuntament en aquest any 2018, però que després es van a seguir impartint altres sobre aspectes relacionats amb aquest important sector econòmic.

  Lorente ha explicat que "el cultiu de l'ametller està en plena expansió en els últims anys. La diversificació de cultius és fonamental per aconseguir la viabilitat de les explotacions agràries de les nostres comarques. Es dóna la circumstància, a més, que una part molt destacada d'aquestes noves plantacions es realitzen en ecològic, el que aporta un valor afegit al producte final, que tindrà així més fàcil accés a certs mercats que demanen aquest tipus de producció ecològica".

  ocultar
  Curs d'especialització sobre el conreu de l'ametller
  Pujar