13 de novembre de 2019 13/11/19

El Club Excursionista de Xàtiva porta la Marxa Nòrdica a la ciutat

  El regidor d’Esports, Pedro Aldavero, i les regidores de Sanitat i Medi Ambient, Cristina Suñer i Pilar Gimeno, junt amb el president del Centre Excursionista de Xàtiva (CEX), Luís Pardo, han anunciat aquest matí en roda de prensa la celebració de la primera Marxa Nòrdica a Xàtiva.

  Aquesta és una modalitat competitiva i també de lleure i salut que forma part del calendari de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) i que es postula com una modalitat esportiva amb gran projecció, que ofereix diverses proves: Tres proves de la Copa de Lliga de Marxa Nòrdica i Un Campionat Autonòmic de Marxa Nòrdica.

  Aquest dissabte, 28 d’abril, a les 17:00h tindrà lloc à la nostra ciutat la 3º Prova de la Copa de Marxa Nòrdica, organitzada per la FEMECV amb col·laboració del CEX i la Regidoria d’Esports. El recorregut, de 15km, començarà a la Plaça de la Seu, per la Font del Lleó, Av. Selgas, Jardí del Bes, Camí de Sant Antoni, Arcadetes d’Alboi, Font de Romero, Merendero Pedro, Font de la Quintana, Barranc Llomes Planes, Solana del Castell, Porta dels Socors i Sant Domènec, per acabar a la Plaça de la Seu.

  Les inscripcions, que ja estan obertes, es poden fer a través de www.femecv.com i www.mychip.es . També es pot demanar més informació al cexxativa@gmail.com.

  Juntament amb la prova puntuable, tindrà lloc una altra Marxa Nòrdica oberta a tota la ciutadania, d’un recorregut inferior, que pretén donar a conèixer aquest esport i animar a la seua pràctica. La Regidoria de Sanitat, seguint la seua línia de treball de promoure la pràctica de l’esport per previndre i combatre malalties, ha facilitat al CEX bastons per a la Marxa Nòrdica que estaran a disposició de totes aquelles persones que s’hi apunten, a més de subvencionar un taller, que se celebrarà el dia d’abans, per ensenyar a caminar en coordinació amb els pals.

  Per la seua banda, la Regidoria de Medi Ambient, ha facilitat l’avituallament per als participants tant d’una com de l’altra marxa.

  Pardo, que s’ha mostrat molt agraït amb el Consistori tant per aquesta com per altres col·laboracions, ha anunciat que al final de les dues marxes hi haurà un refrigeri per a tots els participants.

  ocultar
  El Club Excursionista de Xàtiva porta la Marxa Nòrdica a la ciutat
  Pujar