22 d’octubre de 2019 22/10/19

Xàbia recull en sis mesos més de 53 tones de tèxtil usat

  L'organització Humana Fundación Pueblo para Pueblo, que s'encarrega de gestionar la recollida i reutilització del tèxtil a Xàbia, ha informat que en el primer semestre de l'any 2019 han recuperat 53.542 kg de tèxtil usat en el nostre municipi. Això equival, segons els càlculs de l'entitat, a un total de 110.000 peces que seran reutilitzades o reciclades i allargaran el seu cicle de vida útil.

  Les donacions procedeixen dels contenidors verds situats tant en els punts verds com en l'ecoparc municipal, on es deposita roba, calçat, complements i tèxtil de llar que ja no s'utilitzen, però estan en bon estat i poden tindre una segona vida. El servei és gratuït per a l'Ajuntament i, si la ciutadania col·labora, representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament de residus urbans.

  Tal com destaquen des d'Humana, la reutilització i el reciclatge de tèxtil té un benefici ambiental: contribueix a l'estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de 53 tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 169 tones de CO2 a l'atmosfera.

  Les peces depositades en els contenidors d'Humana tenen dues destinacions: el 85% es reutilitza i la resta s'embene a empreses de reutilització i reciclatge.  Promoure la recollida selectiva és vital també en el tèxtil lloc que, segons les dades que baralla Humana, cada ciutadà rebutja anualment entre 30 i 40 kg de tèxtil, la qual cosa representa un milió de tones anuals.

  ocultar
  Xàbia recull en sis mesos més de 53 tones de tèxtil usat
  Pujar