6 de juliol de 2020 6/7/20

Xàbia, present en el debat europeu sobre els reptes en matèria de seguretat

Xàbia, present en el debat europeu sobre els reptes en matèria de seguretat - (foto 1)
  • La Policia Local forma part del projecte internacional PACTESUR

MÉS FOTOS
Xàbia, present en el debat europeu sobre els reptes en matèria de seguretat - (foto 2)
Xàbia, present en el debat europeu sobre els reptes en matèria de seguretat - (foto 3)
Xàbia, present en el debat europeu sobre els reptes en matèria de seguretat - (foto 4)

Xàbia participa aquests dies en la Setmana Europea de la Seguretat que se celebra a Niça (França). Aquesta trobada -completament subvencionada pel "European Union´s Internal Security Fund-Police- forma part de les activitats del projecte internacional PACTESUR del qual el municipi és membre fundador des de fa un any després de ser seleccionat al costat d'altres 11 ciutats turístiques europees com Niça, Lieja o Torí, entre altres.

L'objectiu d'aquest moviment és compartir experiències i protocols útils per a estar al dia i trobar la fórmula més eficaç en una cosa tan important com és la seguretat, una necessitat bàsica tant social com reputacional.

L'alcalde, José Chulvi, i la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, estan representant al municipi en la primera part d'aquesta trobada que pretén establir les bases d'una xarxa de suport i col·laboració entre municipis davant qualsevol contingència o amenaces com el terrorisme.

Hui Chulvi s'ha encarregat de presentar a Xàbia, les necessitats i demandes que té en matèria de seguretat una societat com la local i els recursos disponibles, així com la manera de coordinar-se i organitzar-se per a oferir el millor servei.

A nivell tècnic estan l'Intendent de la Policia, José Antonio Monfort, i l'agent Fernando Gaona, qui participarà en una de les taules de debat sobre les dificultats que enfronten els serveis d'emergència per a comunicar-se amb els ciutadans en cas d'emergència i quin tipus de plataformes són les adequades i útils a l'hora de garantir la seguretat dels ciutadans durant una situació de crisi.
Al llarg de la Setmana Europea de la Seguretat es realitzaran exercicis tàctics policials, treballs en grups, presentacions i conferències amb experts internacionals.

Tal com han explicat els responsables municipals, la participació de Xàbia en el PACTESUR demostra l'aposta de l'Ajuntament en matèria de prevenció i formació, així com la voluntat de la Policia Local d'estar al corrent de les noves amenaces que té la seguretat col·lectiva i preparats per a afrontar els reptes que deriven d'elles.

Pujar