24 d’octubre de 2020 24/10/20

Xàbia incorpora un nou local en Duanes al patrimoni municipal

Xàbia incorpora un nou local en Duanes al patrimoni municipal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Xàbia incorpora un nou local en Duanes al patrimoni municipal - (foto 2)

  L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha signat hui l'acceptació de la cessió d'un local comercial de 208 metres quadrats situat al carrer Crist del Mar i amb això, posada fi a 20 anys de complexes gestions per a fer valdre els drets de l'Ajuntament acordats en un conveni urbanístic.

  Era agost de 1999 quan el Consistori i una promotora van segellar un acord per a autoritzar la construcció d'una finca i entre les condicions que havia d'assumir el promotor, estava que el local de la planta baixa, valorat en 64.600 euros, passara a formar part del patrimoni municipal. La cessió havia de fer-se efectiva quan l'edifici aconseguira la cèdula d'habitabilitat.

  No obstant això, l'empresa promotora va entrar en suspensió de pagaments i els seus béns, van ser inclosos en un procediment concursal. Des d'aquell moment, el departament de Patrimoni i els serveis jurídics de l'Ajuntament han treballat perquè aquest local quedara fora d'un procés judicial en el qual l'Administració hauria de pleitejar pels seus drets al costat d'altres creditors.

  Finalment a través d'un acord de ple s'ha acceptat assumir els deutes del local (en concepte de pagaments a la comunitat de propietaris i IBI i que són substancialment menors que el valor de l'immoble) per a així poder adjudicar-se la propietat.

  Pujar