20 d’octubre de 2020 20/10/20

Xàbia convoca una oposició per a contractar un arxiver municipal

  L'Ajuntament de Xàbia ha obert un concurs oposició lliure per a la provisió en propietat d'una plaça d'arxiver pertanyent al grup de titulació A2. Els aspirants deuen ser titulats en Informació i Documentació, o en Història en qualsevol de les seues especialitats. Les bases d'aquesta convocatòria, que inclouen els requisits, el sistema de puntuació de mèrits, els detalls del procés de selecció i el temari que se sotmetrà a examen, estan penjades en la web de l'Ajuntament www.ajxabia.com (en la secció d'ocupació pública) per a la seua consulta.

  Els opositors podran presentar les seues instàncies durant 20 dies naturals una vegada es publique l'anunci oficial d'aquesta oposició en el Butlletí Oficial de l'Estat.
  El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha mostrat la seua satisfacció per que l'Ajuntament puga convocar per fi la plaça d'arxiver, una reivindicació històrica i que ha sigut també fortament demandada des del Consell Municipal de cultura. Fins ara, ha sigut el personal de la Biblioteca i estudiants amb diferents programes de beques els que han organitzat tot el material històric disponible en els fons municipals, que abasten des dels anys 30 a l'actualitat (els més antics van ser cremats durant la guerra civil). Moragues considera una gran millora poder disposar d'un especialista que es dedique 100% a organitzar i digitalitzar tots aquests documents, així com assessorar als qui necessiten consultar-ho. De fet, l'edil ha avançat que en la seu de l'arxiu històric (en l'edifici municipal del carrer d'Avall que abans ocupaven les oficines d'urbanisme) a més del despatx de l'arxiver hi haurà una sala per a poder fer les consultes amb comoditat.

  Per la seua banda, l'arxiu municipal (els documents més recents de l'administració que encara no tenen suficient antiguitat per a ser catalogats com a històrics) es guardaran en les sales habilitades per a açò en l'edifici del Portal del Clot.

   

  Pujar