23 d’octubre de 2020 23/10/20

Xàbia consolida el seu compromís amb la infància creant una regidoria específica

Xàbia consolida el seu compromís amb la infància creant una regidoria específica - (foto 1)

    L'Ajuntament de Xàbia consolida el seu compromís amb la infància amb la creació d'una regidoria específica. Aquest matí l'alcalde, José Chulvi, ha signat la resolució d'aquesta nova delegació, que serà assumida per l'edil Montse Villaverde, qui ja s'encarrega d'Educació i Participació Ciutadana, àrees que compten amb una llarga trajectòria treballant projectes per a la infància.

    Villaverde ha explicat que en els últims anys, aquests departaments han anat desenvolupant programes des de la perspectiva dels més xicotets i atès aquelles necessitats detectades. Com a projecte més ambiciós, en 2011 la regidoria de Participació Ciutadana va crear l'òrgan de participació infantil juvenil conegut com «Consell de Xiquets i Xiquetes», que des de llavors ha arreplegat la visió de la infància i afavorit la seua participació democràtica, real i efectiva, com a ciutadania de ple dret. 

    En els últims mesos s'ha anat un pas més enllà amb la finalitat de promoure el seu benestar i desenvolupar els drets plasmats en la Convenció sobre els Drets del Xiquet, per la qual cosa l'Ajuntament està elaborant un Pla Estratègic d'Infància i Adolescència i ha sol·licitat a UNICEF el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància.

    Dins d'aquest pla s'inclou la creació d'aquesta nova regidoria d'infància des de la qual s'aprofundirà en el desenvolupament de mesures i projectes que augmenten la participació democràtica dels més joves del municipi i es dinamitzaran les accions per a aconseguir el certificat de ciutat amiga de la infància.

    Pujar