26 d’octubre de 2020 26/10/20

Xàbia busca el suport de la Generalitat per al seu projecte en el far del Cap de Sant Antoni

Xàbia busca el suport de la Generalitat per al seu projecte en el far del Cap de Sant Antoni - (foto 1)
    MÉS FOTOS
    Xàbia busca el suport de la Generalitat per al seu projecte en el far del Cap de Sant Antoni - (foto 2)
    Xàbia busca el suport de la Generalitat per al seu projecte en el far del Cap de Sant Antoni - (foto 3)

    L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha mantingut hui una reunió amb la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica  i Transició Ecològica, Paula Tuzón, per a exposar-li el projecte de l'Ajuntament per a rehabilitar i donar ús públic al far del Cap de Sant Antoni.

    El municipi vol convertir aquest immoble històric i tancat en un espai accessible per a tots en el qual es donen la mà la divulgació científica i el gaudi de l'entorn. La proposta és que siga un centre d'interpretació de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni.

    De moment, l'Ajuntament té llest un avantprojecte per a la rehabilitació i està pendent de signar la cessió definitiva de l'edifici amb l'Autoritat Portuària d'Alacant. No obstant això, l'alcalde ha volgut detallar tot els passos que s'estan donant a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, un dels organismes principals en la gestió del Parc Natural del Montgó. “És important que l'administració de qui depén la gestió del parc i de la Reserva marina coneguera el projecte i ens mostrara la seua aprovació i suport” ha explicat el primer edil.

    Després d'una reunió en la qual també han participat els regidors de Medi Ambient, Toni Miragall, i de Subvencions, Montse Villaverde, així com el director del PN del Montgó, Joseba Rodríguez, els responsables públics han visitat les instal·lacions del far per a conéixer les seues possibilitats i veient in situ els suggeriments que ja marca l'avantprojecte: des de la  intervenció en l'exterior per a crear una espècie de plaça de recepció de visitants, un jardí botànic amb les plantes del Montgó i un circuit que envolte el far i permeta gaudir de les espectaculars vistes als penya-segats.

    I l'interior dels dos edificis que componen el recinte, el que alberga el far i els antics habitatges dels farers (360 metres quadrats) que s'ha dissenyat com a espai museístic i de divulgació, amb un circuit de sales per a albergar les exposicions permanents, temporals i projeccions.

    Des de la direcció general d'Emergència Climàtica han mostrat el seu suport al Consistori en aquest projecte, tant a nivell administratiu com en la cerca de finançament.

    Pujar