20 d’octubre de 2020 20/10/20

El TriXàbia arriba aquest diumenge amb 662 participants

El TriXàbia arriba aquest diumenge amb 662 participants - (foto 1)
  • La competició tindrà com a epicentre la platja de l'Arenal i comportarà restriccions de trànsit en les avingudes del Pla i Primer Muntanyar

MÉS FOTOS
El TriXàbia arriba aquest diumenge amb 662 participants - (foto 2)

Aquest diumenge, 22 de setembre, Xàbia viurà un dels seus esdeveniments esportius més potents de l'any. Arriba el TriXàbia 2019- III Memorial Edu Monfort, una competició que posa a prova als seus 662 participants, comporta una important organització a càrrec del Club d'Atletisme Llebeig en col·laboració amb l'Ajuntament i mobilitza a més de 150 voluntaris.

El regidor d'Esports, Alberto Tur, i el responsable de la prova, Raül Bover, han avançat hui algunes de les novetats d'enguany. Entre elles, que gràcies als sponsors la competició es podrà seguir en directe des de la web oficial - www.trixabia.org - i que hi haurà una pantalla gegant en la zona de meta per a poder veure l'evolució dels competidors en altres punts del circuit.

Bover ha apuntat que el de Xàbia és un dels triatlons de referència a nivell autonòmic, com demostra que esgote les places dos mesos abans del límit i tinga més de 150 esportistes en llista d'espera. Aqueix èxit, indiquen, és per l'atractiu del municipi i perquè es preval la seguretat i el bon tracte a l'esportista per damunt d'altres paràmetres.

De fet, el regidor d'Esports ha felicitat  el Llebeig per “l'organització, col·laboració i treball previ que fa que el TriXàbia siga sempre un èxit” i ha destacat que l'esdeveniment és ganxo turístic que mobilitza a unes 3.000 persones entre participants i acompanyants. I molts d'ells (el 25% són d'origen estranger) aprofiten per a passar uns dies a Xàbia.

Tur ha animat als aficionats a l'esport a que vagen a gaudir de l'espectacle, que començarà a les 8’30 hores en la modalitat de triatló olímpic i a les 10’30 hores en les de sprint. 

El triatló disputa la prova de natació a la platja de l'Arenal, el circuit a peu entre el Primer Muntanyar i Marina Nou Fontana i la prova ciclista per l'Avinguda del Pla. Per això comportarà restriccions al trànsit durant tot el matí del diumenge. Des de les 8 del matí no es podrà circular ni per Av. del Pla ni per Av. Mediterrani, per la qual cosa l'únic accés a l'Arenal serà per la Av. Augusta i l’embarcador camí Fontana.

Quant a les limitacions d'aparcament, haurà de quedar lliure de vehicles des del dissabte al matí les zones de pàrquing enfront del MasyMas, Socco i Fontana i a partir de les 20 hores els camins Tamarits, Canal Nord i Sud.

Pujar