14 de novembre de 2019 14/11/19

Protecció Civil tanca la seua campanya d'estiu a Xàbia amb quasi 5.000 hores de vigilància forestal

Protecció Civil tanca la seua campanya d'estiu a Xàbia amb quasi 5.000 hores de vigilància forestal - (foto 1)

  L'agrupació local de Protecció Civil de Xàbia ha presentat la memòria específica de la campanya de vigilància forestal, un treball preventiu que enguany s'ha reforçat gràcies a l'augment de voluntaris.

  En total s'han destinat 4.485 hores (enfront de les 3.020 de l'any passat) des que van començar el mes de juny fins que s'ha donat per conclosa, el 9 d'octubre.

  Segons assenyalen des del col·lectiu, hi ha hagut vigilància de manera ininterrompuda durant tot aquest període, amb torns de matí i vesprada formats per quatre voluntaris i dos vehicles. A més, els dies de risc màxim d'incendi, s'ha reforçat amb un tercer equip. Els punts de guaita són la torre de la Granadella i el mirador del Cap de Sant Antoni i l'agrupació ha mantingut contacte permanent amb els municipis veïns per a tindre un major control del terme municipal.

  Una altra de les tasques diàries assumides per Protecció Civil és la col·locació dels panells informatius amb el nivell de preemergència que hi ha al Parc Natural del Montgó i la comunicació diària amb el Centre de Coordinació d'Emergències d'Alacant per a traslladar incidències.

  Quant a les intervencions realitzades pels voluntaris, destacar el paper jugat en l'incendi del Rafalet ja que, juntament amb la Policia Local, van instal·lar els equips d'autoprotecció Sideinfo (aspersors de gran potència) evitant que les flames afectaren els habitatges. També han format part dels dispositius de resposta en altres focs, com el que va afectar la zona del Rafal, i a diversos conats que van poder ser sufocats amb rapidesa.

  Protecció Civil enumera altres incidències ocorregudes al llarg de l'estiu, com quatre incendis d'habitatge, un de vehicle, un altre d'embarcació i un que va afectar una bateria de contenidors. Un altre operatiu important és el prestat dins de la preemergència per la gota freda, tant en prevenció com en la retirada d'arbratge de vies públiques o la participació en tasques de senyalització viària. Finalment l'agrupació ressenya la seua col·laboració en l'atenció a accidents de trànsit i en un operatiu de cerca de persona.

  La regidora de Seguretat Ciutadana i Emergències, Pepa Gisbert, ha felicitat a tots els voluntaris –ja són uns 40- per la gran faena realitzada durant aquests mesos i ha destacat el seu important paper no sols a nivell de vigilància, sinó de resposta ràpida en qualsevol emergència. Gisbert ha apuntat que el vehicle de Protecció Civil és sempre dels primers a arribar a qualsevol foc o succés, la qual cosa fa que molts conats no arriben a convertir-se en situacions més greus.

  La regidora finalment ha posat en relleu la gran preparació dels voluntaris de Xàbia, tant en formació com en el seu equipament, la qual cosa els converteix en un mitjà clau dins de la resposta a les emergències i dona més seguretat a la pobació.

  ocultar
  Protecció Civil tanca la seua campanya d'estiu a Xàbia amb quasi 5.000 hores de vigilància forestal
  Pujar