23 d’octubre de 2020 23/10/20

La Policia de Xàbia va atendre 7.418 serveis en 2019, dels quals un terç van ser de caràcter assistencial

La Policia de Xàbia va atendre 7.418 serveis en 2019, dels quals un terç van ser de caràcter assistencial - (foto 1)
  • El cos local incorpora a la seua flota dos vehicles cardioprotegits per a poder donar resposta ràpida davant una emergència

La Policia Local de Xàbia ha presentat hui la seua memòria de servei corresponent a 2019, un any en què va atendre 7.418 incidències. L'intendent cap, José Antonio Monfort, ha desgranat el tipus de serveis que creixen en el dia a dia d'aquest cos de proximitat, com són els de caràcter assistencial. De fet, aquest bloc (des dels requeriments de Serveis Socials als preventius culturals o esportius al suport en avisos sanitaris) suposen ja quasi un terç del total: més de 700.

La resta són administratius (20%), de circulació (20%) i de seguretat ciutadana (un altre 20%)

Aquesta circumstància ha sigut tinguda en compte per l'Ajuntament a l'hora de renovar els mitjans policials; com a exemple, els dos últims vehicles 4x4 que ha adquirit –via renting- la Policia són cardioprotegits, és a dir, que porten un desfibril·lador en el seu interior per a atendre amb rapidesa qualsevol situació que requerisca una RCP.

Ara, la plantilla policial compta amb huit vehicles: 4 cotxes, 3 tot terrenys i un furgó; també una embarcació i una moto aquàtica per a la vigilància marítima.

Seguint amb el balanç anual, la Policia ha destacat que el 30% de les peticions de servei arriben ja a través del 112, sent el seu temps mitjà de resposta 11 segons.

Per mesos, són els d'estiu i que més visitants concentren els que tenen els pics més alts de treball (de juny a setembre es van realitzar el 46% dels serveis), destacant també abril, ja que entre l'afluència de Setmana Santa i les inundacions del diumenge de pasqua va créixer molt la demanda policial.

De fet, els fenòmens naturals ja suposen el 4% del total d'incidències, estant per damunt dels salvaments 3’7%.

Altres dades facilitades per l'Intendent Cap són els avisos per accidents -359 sense ferits i altres 79 amb ferits-, 550 requeriments per molèsties derivades del soroll, 300 per seguretat ciutadana i 200 identificacions; 128 avisos per sospita d'incendi o 27 per actes vandàlics.

Des de la Prefectura han destacat sobretot el creixement de la seua labor assistencial (ha passat de 580 serveis en 2018 a més de 700 en 2019) i s'han mostrat satisfets per poder donar resposta de proximitat a aquesta necessitat social.

La regidora de Seguretat, Pepa Gisbert, ha felicitat els agents per la bona resposta i eficàcia que demostren en el dia a dia, sobretot tenint en compte que la plantilla ha quedat minvada per les jubilacions i restriccions en contractació. No obstant això, Gisbert ha avançat que ja està quasi acabat el procés per a consolidar 15 places d'interins i que pròximament es convocaran huit noves places.

Per la seua part l'alcalde, José Chulvi, també ha posat en valor aquest gran esforç dels agents per arribar a tot pese al moment complicat en matèria de personal i ha recordat que el Consistori ha millorat els seus recursos materials, la seua formació,  les seues dependències i els seus sistemes d'autoprotecció.

“Podem estar orgullosos de la nostra policia, perquè està sempre al costat del veí, disponible els 365 dies” ha assenyalat l'alcalde, qui també ha aprofitat per a felicitar l'intendent per la seua capacitat de treball i predisposició davant qualsevol situació que ho requereix.

Pujar